Dětské kočárky a panenky

Dětské kočárky a panenky

Ti, kterým se narodila holčička, budou chtít průběhem času zcela jistě pořídit domů na hraní dětský kočárek a panenku. Dokonce ho holčičky budou doslova požadovat od svých rodičů k narozeninám či Vánocům. Protože každá holčička zbožňuje hraní s panenkami a hracími dětskými kočárky.

Autor obrázku: Matt Ryall

Přestože si dokáží děvčátka hrát téměř s jakoukoli hračkou, od kostek, autíček či vojáčků, hraní s panenkami jim nedokáže vůbec nic nahradit. Milují, když si mohou panenku učesat, oblékat ji do různých oblečků, kterou většinou bývají součástí již zakoupeného balení a hlavně zbožňují, když mohou tuto panenku povozit v kočárku.

Pokud vyrazíte na nákup takovéto panenky a kočárku, vždy vybírejte takové panenky, které budou velikostně ladit s vybraným kočárkem. Všímejte si též, zda je součástí balení i nějaký ten obleček, hřebínek, vanička na koupání či další potřebné doplňky, které zcela jistě Vaše holčička ocení. Pokud součástí tyto doplňky nejsou, pokuste se je alespoň průběhem času dokoupit či nahradit něčím podobným.

Šikovnější maminky mohou šatičky na panenky samy doma vyrobit z nepotřebných kousků látek. Vaše holčička zcela jistě velmi ocení doma ušité šaty, s nimiž mohla pomáhat a bude si jich ještě více cenit.

Některé maminky používají na větší typy panenek i oblečení po miminkách, o nichž ví, že je již nikdy neupotřebí jiné miminko. Malé svetříčky se také dají velmi snadno uplést z vlny a pokud si na to maminka netroufá, babičky či tetičky zcela jistě tímto nadáním oplývají. Stejně takto se dají uplést maličké ponožtičky, rukavičky i čepičky.

Autor obrázku: Joccay

Co se týče hřebínků, ty se dají nahradit již nepotřebným dětským kartáčkem či koupit v jakémkoli hračkářství i drogerii za pár drobných. Jako vaničku na koupání panenek lze použít větší mističku, v níž se jste koupily maso a řádně jste ji vymyly. Popřípadě poslouží k tomuto účelu i menší lavůrek, který můžete kdykoli použít i na Vaše vlastní potřeby, pokud si zrovna holčička nehraje na to, že panenku koupe.

Malé holčičky milují pocit toho, že vypadají jako velké slečny či dospělé ženy, které si děti vozí v kočárku. Vyžívají se v tom, když mohou panenku uložit do kočárku a rozjet se s ní po místnosti či dokonce po celém bytě.

Pečlivě je uloží do kočárku na polštářek, přikryjí dekou a vyrazí s panenkou na procházku ven nebo na dětské hřiště, kde se sejde celá skupinka podobných holčiček zbožňující péči o panenky. Porovnávají si kočárky i panenky, předstírají že je krmí z lahviček, převlíkají je nebo je jdou pohoupat na houpačce.

Pak se vydají na menší kolečko procházky s kočárky kolem hřiště a Vy, jejich maminky si můžete smíchy ukroutit hlavy nad tím, jak se dokáží Vaše holčičky starat o jejich imaginární potomky.

Dávají jim jména a chovají se k nim jako k opravdovým členům rodiny a pokud panence upadne ručička nebo nožička, proplakaly by litry slz, než je Vy opět dokážete opravit. A totéž platí i o kočárcích, protože pokud se kočárek porouchá, jejich nářek uslyší možná i v sousedství. Budou totiž argumentovat jejich dětskou logikou, že když neopravíte kolečko jejich kočárku, nebudou mít v čem vozit miminka a kamarádky se jim budou smát, že s nimi nemohou udělat ono mini kolečko kolem dětského hřiště.

Takže maminky, volte správné velikosti panenek i kočárků, s co nejvíce doplňky a pokud si to některé rodiny nemohou dovolit koupit, Vaše fantazie nemá hranic a vždy se dá leccos nahradit věcmi, které běžně používáte v domácnosti. A možná že z doma používaných věcí, budou mít Vaše holčičky větší radost, než z těch kupovaných…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *