Dětská výživa – zdravá a plnohodnotná (první část)

Dětská výživa – zdravá a plnohodnotná (první část)

Od narození Vašeho potomstva je potřeba podávat správnou výživu.

Autor jhecking

Většina čerstvých miminek je krmeno od matky – kojením. Někdy se ale bohužel stává, že dítěti není možno dopřát mateřského mléka. Buď z toho důvodu, že matka o mléko přijde nebo se jedná o nějaké zdravotní komplikace, které kojení neumožňuje.

Mnoho lékařů Vám řekne, že je nejlepší kojit miminko, co nejdéle to půjde. Pokud to ale není možné, přichází na řadu umělé mléko.

Jak Vaše děťátko roste, začíná vyžadovat stále více a více jídla a proto přichází na řadu různé druhy příkrmů. Měli byste jim dávat vyváženou a pestrou stravu, která je nejen dostatečně zasytí, ale bude jim i chutnat.

Autor Kerem Tapani

Zpočátku sice nerozeznají mnoho chutí, ale každá nová chuť je pro ně zážitek. Jakmile se dopracujete k nějakému vydatnějšímu jídlu, je potřeba zkoušet nové a nové druhy, aby si dítě nenavyklo na jeden druh zeleniny nebo masa a další již odmítalo.

Zkoušejte to po menších dávkách, a několikrát denně. Postupem času si přivykne a bude mu chutnat.

Důležité však není jen chuť jídla, ale také i to, jak je jídlo naaranžováno, a zda je barevné. Tyto předpoklady jsou důležité, aby Vaše jídlo bylo přijato s nadšením a ne se znechucením.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *