První krůčky a slovíčka

První krůčky a slovíčka

Z miminka Vám pomalu ale jistě vyrůstá velký šikulka. Zcela jistě se brzy dočkáte velkého překvapení jak pro Vás, tak i pro Vaše dítko.

Autor obrázku: Nicky Eichmann

Na tyto důležité okamžiky se pečlivě připravte, protože jakmile udělá Vaše dítě první krůčky, nebo vypustí z pusinky první slůvka, bude zcela jistě k nezastavení.

Mnozí z Vás, rodičů, číhají s připraveným fotoaparátem nebo videokamerou, aby Vám neuniklo vůbec nic z dětského „poprvé“. I pro dítě je to důležitý okamžik, protože díky těmto „poprvé“ se posune dál ve svém vývoji.

Jakmile se dítko dostane do věku, kdy tyto poprvé mají zažít, všichni budou nedočkaví tohoto okamžiku. Většinou se ale stává to, že Vám unikne první krůček a slůvko, ne snad schválně, ale spíše proto, že musíte chodit do zaměstnání a stane se to právě v době, kdy budete mimo domov.

O to pak bude větší nadšení ve Vaší tváři, jakmile to Vaše dítě zopakuje. Dítě se bude svým způsobem chlubit před ostatními členy rodiny a přáteli, jak je šikovné, aniž by si to samo uvědomovalo.

Jakmile udělá Vaše dítě první krůček, bude k němu přidávat další a další a ani se nenadějete a nebudete mu stíhat. Budete se sami divit, jakou rychlostí se bude přesouvat z jedné strany místnosti na druhou.

Podobně je tomu i co se týče prvních slůvek, protože jen co z pusinky vypustí první zřetelné slůvko, nebudete ho moci umlčet. Bude se snažit znovu a znovu opakovat slova, která kolem sebe bude slyšet a brzy Vám z toho bude brnět hlava.

Autor obrázku: André Mouraux

Nic však nedokáže nahradit tyto okamžiky štěstí a radosti. Protože každý rodič má ohromnou radost z toho, když jeho dítě dokáže něco nového a samo dítě nadšení projevující se ve tváři, je něco úžasného.

Pokud o toto „poprvé“ přijdete, nic si z toho nedělejte, protože i pro Vás nastane poprvé v okamžiku, kdy to poprvé Vaše děťátko předvede Vám osobně.

Važte si každého okamžiku stráveného s Vaším děťátkem, protože tyto okamžiky nic nenahradí, stejně jako vzájemnou lásku a štěstí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *