Malování a líčení dívek

Malování a líčení dívek

Už v dětství se každá malá holčička ráda maluje maminčinými malovátky. Rády se potají proplíží k místům, kde si maminka své malovátka schovává, a nenápadně se jich zmocní. Dokáží si poradit i s místy ve vyšších polohách a postačí jim k tomu jedna židlička nebo stolička.

Autor obrázku: yorkd

Jakmile se těchto, pro ně zajímavých věciček zmocní, tak se každá maminka může připravit na to, že jí ze všech malovátek zbyde asi tak polovina. A zbytek skončí buď na samotné holčičce, v ústech, nebo na zdech či nábytku.

Rtěnka rozmazaná po obličejíčku dívenky od ucha k uchu, barevné oční stíny táhnoucí se po celém čele, tužkou na oči udělané pihy krásy po obou tvářích, popřípadě make – up,  pudr či tvářenka bude přes všechny předchozí zkrášlovací procedury.

Finální výsledek? Vaše holčička bude zcela určitě vypadat v obličeji, jako malý klaun a další část těchto výrobků bude na oblečení a v okolí místa, kde se holčička rozhodla zkrášlovat.

A aby toho nebylo málo, svými zapatlanými prstíčky a ručičkami bude dělat různé obrazce po zdích, dveřích a nejbližších kusech nábytku. Zbytky zlomených rtěnek se budou povalovat po podlaze a navíc rozšlapané, protože v zápalu boje s malovátky si ani nevšimne, že po nich dupe.

Pak maminku čeká nejen praní prádla, ale i pořádný úklid, a co víc i koupě nových malovátek.

Starší dívky pak již mají, po náležité průpravě od maminky a zkušenějších kamarádek, o náležitý vzhled pečlivě postaráno. Dokáží se zkrášlit během několika minut a za pomocí jen několika malovátek. Bohužel to občas s množstvím použitého make – upu či moc výrazných očních stínů přeženou, a Vám jako jejich rodičům se to nebude příliš líbit.

Proto většina rodičů svým dcerám říká, že se líčit mohou, ale střídmě a s rozvahou. Většinou si ale dívky i s tímto problémem dokáží poradit. Vezmou si veškeré potřebné věci s sebou do školy a nalíčí se dle svého gusta při přestávkách.

Autor obrázku: egonzalesmarquez

Je to už jakási tradice, že se o přestávkách ve škole většina dívek sesedne u jedné lavice, vybavené vším potřebným. Veškerá líčidla jsou rozložena po celé délce lavice a každá z dívek si vybere ze všech nabízených možností tu nejvhodnější, která se jí nejvíce líbí, či po poradě ostatních dívek jí nejvíce sluší. Jakmile se vytasí se zrcátky, okamžitě se pustí do díla. Pokud se jim výsledná fazóna nelíbí, použijí odličovadla a zkusí to znovu, dokud nebudou všechny dívky dostatečně spokojeny se svým zjevem.

Každá dívka či žena má svůj vlastní vkus a styl, kterého se snaží držet a pokud mohou, poradí se s někým, kdo má s líčením více zkušeností, než ony samotné.

U malých holčiček je to spíše úsměvné, když ji načapete s rtěnkou rozmazanou přes půl obličeje a křikem, abyste se podívaly jak je krásná a jak jí to sluší. U starších nevhodné líčení může dospět až ke zdravotním problémům s pletí.

Takže, milé dívky, pokud jste v líčení nováčci, zeptejte se maminek, nebo starších kamarádek, jak na to.

A Vy, milé maminky, pokud nechcete přijít o vlastní sadu na líčení a zkrášlování, kupte Vašim dceruškám dětské sady na malování, které jsou v dnešní době již běžně k sehnání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *