Dětské koutky

Dětské koutky

Jedete do velkého nákupního centra na velký nákup i s Vašimi potomky? Pak velmi často rodiče zvažují umístění dětí pod dohled hlídací služby, tzv. dětských koutků.

Ne proto, že by se chtěli svých dětí nějak zbavit, ale spíše proto, že se tím spojí příjemné s užitečným. Nejenže si děti pohrají s jinými dětmi, zkouknou nějakou tu pohádku v televizi či namalují hezký obrázek, ale Vy, rodiče, máte šanci si v klidu a bez stresu nakoupit vše, co jste si naplánovali.

Protože v případě, že s Vámi do obchodu vyrazí i dítka, neustále hlídáte, aby se někam nezaběhla, něco nerozbila, nebo se nemotala ostatním nakupujícím pod nohama, a pak buď úplně zapomenete, co jste chtěli koupit nebo koupíte pouhou část původního nákupního seznamu.

Autor obrázku: U.S. Army

Většinou ani nejsou tyto dětské koutky příliš drahé, takže je využívá stále častěji více rodičů. Navíc se tyto šikovné koutky na hraní rozšířily i mimo obchodní centra. Bývají už dokonce součástí různých restaurací, kde je vymezen určitý prostor, kde si mohou děti hrát a malovat, zatím co Vy si v klidu s kamarádkou popíjíte kávičku a po očku sledujete švitořící dítka v dětském koutku. Děti na Vás také vidí a nemají strach z cizí tety, která je hlídá v jiných více běžných dětských koutcích.

V některých multikinech by rozhodně tyto hlídací služby rodiče více než uvítali. Zatímco by si dospělí stihli zkouknout nějaký příjemný film v odpoledním promítání, jejich potomci by se mezitím vyřádili v nějakém takovémto šikovném koutku, plného jiných dětí a hraček.

Na velké nákupy ani na kafíčko s přáteli nevyrážíte příliš často, takže peníze vydané za tyto dětské koutky, rozhodně Váš rodinný rozpočet příliš nezatíží.

Proto odhoďte předsudky o tom, že pro Vaše děti není dobré trávit čas bez Vašeho neustálého dozoru. Právě naopak, prospěje to všem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *