Dětský koutek v obývacím pokoji

Dětský koutek v obývacím pokoji

Máte malé dítě? Potřebujete ho mít na očích, ale nemůžete od vaření pořád odbíhat do dětského pokoje? Nebo bydlíte v malém bytě? Je tu jednoduché řešení.

V dnešní době jsou hodně moderní, prostorné obývací sestavy (stěna není celá zastavěná skříněmi). Využijme toho. Krásně čistě vymalované obývací prostory se dají využít i jako obývák s dětským koutkem.

Nejvhodnějším místem pro dětský koutek je místo pod oknem. Dítě k hraní potřebuje světlo. Stačí dát na zem deku, pár jeho oblíbených hraček. Samo dítě bude radši na dece, kde si může hrát s pár hračkami, než kdyby mělo být samo v pokojíčku. Rodiče na něj kdykoli vidí a nemusí se strachovat, že by špatně spadlo a uhodilo se.

Jak na to?

Rozdělte si místnost pomyslně na třetiny. Do dvou třetin dejte obývací stěnu a skříňky. Gaučem, válendou nebo policí – knihovničkou stanovíte pomyslné rozdělení místnosti. Do zbývající třetiny stačí donést deku a koš s hračkami. Aby dětský koutek byl pro dítě ještě příjemnější, zavěste na stěnu dětskou zástěnu (zástěna izoluje teplo), na kterou mu můžete nažehlit nebo přišít obrázky.

Zavěste na stěny v dětském koutku police ve stejném stylu, jako jste si zvolili nábytek. Doplňte je dětskými knížkami. Místnost vypadá vzdušně. Takto to působí jako součást sestavy obývací stěny. Na pohled to vypadá stylově a vyřeší to vaše obavy o dítě.

Obývací místnost by měla sloužit k posezení s přáteli, ale i k odpočinku a relaxaci. Přizpůsobte si uspořádání nábytku podle toho, jak se vám to líbí a jaká sedací souprava je pro vás nejpohodlnější.

Nebojte se nechat si poradit od odborníků, nikde není dané, že si to musíte zařídit podle nich. Stačí, když vám dají malou inspiraci, měli by to být profesionálové ve svém oboru.

Trocha inspirace pro dětský nábytek na závěr:

24157-pokojicek-pro-miminko-noly-5

20150707153931

20150707154253

VYBRAT POKOJÍČEK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *