Přeprava dětí

Přeprava dětí

Blíží se nástup Vašeho dítka do školky či školy, a Vy řešíte otázku, jak efektivně přepravovat děti na místo určení? Pokud se tyto školky a školy nacházejí v okolí Vašeho bydliště, jste většinou těchto starostí ušetřeni. V opačném případě Vás čeká důležité rozhodování.

Můžete zvolit několik variant

Jednou z nich je pomocí autobusů, MHD a metrem ve větších městech. U menších dětí je nutný doprovod po celou dobu přepravní jízdy. Nejproblematičtější však bývá právě samotná jízda, kterýmkoliv dopravním prostředkem. Děti jen velmi neradi poslušně usednou na sedadlo. Právě naopak, budou se vrtět, poskakovat, přecházet od jednoho sedadla k druhému (v případě MHD a metra). Přestože se jim budete opakovaně snažit vštěpovat zásady slušného chování, tak i přesto si můžete být jisti, že to jedním uchem pustí tam a druhým zase ven.

Autor obrázku: Bill Ward

Každý rodič, který je časově omezen svým nástupem i odchodem do zaměstnání, se však snaží dělat vše pro to, aby se zvládly jejich děti přepravovat do školy co nejdříve samy. Někteří rodiče to zase řeší tak, že pokud s jejich dítětem chodí do stejné školy starší sourozenec, dají je pod dohled jim, a nebo jiné mamince – kamarádce či příbuzné, která na ně dohlédne a doprovodí je tam i zpět.

Co se týče maminek, které se musí přepravovat s dětmi autobusy a ještě navíc i s kočárkem, je to pro ně velice komplikované. Musejí žádat řidiče autobusu (MHD), aby jim otevřel dveře v místech, kde je určeno místo pro kočárky, a poté někoho poprosit, aby jim s kočárkem pomohl dovnitř. Proto se raději v těchto případech snaží maminky tomuto druhu cestování vyhýbat a u MHD raději posunují čas odjezdu tak, aby nastupovali do nízkopodlažních vozidel a nemuseli tak žádat nikoho o pomoc.

Ten, kdo má možnost odvést své ratolesti vlastním vozidlem, raději volí tuto variantu přepravy – je to pohodlnější, rychlejší a bez zbytečných komplikací.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *