Trampolíny

Trampolíny

Dnes a denně je téměř na každé zahradě k vidění „dětská trampolína“. Rozmanité tvary, velikosti i ochranné prvky, to vše je dnes v obchodech k dostání.

Při výběru těchto trampolín určených pro Vaše děti a jejich zábavu však mějte na zřeteli velmi důležitou věc: bezpečnost. Protože pokud zvolíte trampolínu bez ochranných prvků, jako je záchranná síťka kolem tohoto zařízení, hrozí Vašemu dítěti přinejmenším naražená kostrč a v horším případě zlomenina či dokonce zlomený vaz.

Autor obrázku: Pawel Loj

Dělší důležitou věcí je kvalitní skrytí pérujících pružin, aby se nemohlo stát, že mezi ně strčí dítě nohu, nebo ruku a při skákání se tak „zapíchne“ mezi pružiny a ošklivě si ublíží. Tato ochrana by se neměla příliš odklápět, uhýbat, měla by být co nejpevněji připevněna.

Úrazy hrozí hlavně u menších dětí, které se tímto způsobem rády baví, ale již nepřemýšlí nad případnými následky. To je úkolem rodičů!

V obchodech se sportovními potřebami i v nákupních centrech seženete mnoho těchto výrobků, které dokáží Vaše dítka zabavit i na několik hodin denně. Akorát rodiny žijící v panelových domech a v obrovských městech, již nemají možnost někam toto „zařízení“ umístit.

Pokud tedy nevlastní zahradu v zahrádkářské kolonii nebo chatu. Ale i tento problém se dá snadno vyřešit. V různých zábavních a herních centrech, jsou totiž těmito trampolínami vybaveni, takže i zde se mohou děti vyřádit a navíc se zde seznámí s jinými dětmi, které těmto trampolínám holdují.

Pokud pořizujete podobné „sportovní a zábavní“ aktivity pro Vaše děti, rozhodně se poraďte s odborníky. Bezpečnost nade vše! Tak na to vždy pamatujte!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *