Pořízení miminka a jeho vybavení

Pořízení miminka a jeho vybavení

Všichni jistě víme, nebo spíše ti, kteří se na to připravují nebo už to mají několikrát za sebou, že tohle je velmi náročné. Je mnohem jednodušší a příjemnější miminko počít, nežli vynakládat veškeré úsilí k tomu, aby až miminko přijde jste měli vše, co potřebujete a na nic nezapomněli.

Autor obrázku: jencu

Výbava pro miminko

V první řadě musíme myslet na takové ty nejvíce důležité věci jako je kočárek, postýlka, povlečení, oblečení na miminko, dudlíky, lahvičky, odsavačku hlenů ideálně na vysavač, plenky, osušku, hračky a v neposlední řadě autosedačku.

Je to opravdu mnoho věcí a to co jsem zde vyjmenovala, není zdaleka vše, co budeme potřebovat, bude toho ještě mnohem a mnohem víc. Je pravda, že nás čeká devět měsíců zařizování a nakupování toho všeho postupně, ale i tak je to velmi chaotické a ne všechny maminky mají těhotenství bezproblémové a mohou se zařizovat. Bohužel jsou i maminky, které mají riziková těhotenství a moc si toho ani během těch devíti měsíců dovolit nemůžou a o to je to ještě horší.

Základní věci pro miminko jsme si řekli, spousta prvorodiček zdědila věci od svých maminek, nebo od sourozenců, nebo spíše ve většině případů podědili aspoň nějaké minimum věcí.

Ale většinu věcí si stejnak budoucí maminky musí pořídit. Hlavní další základní věcí jsou hygienické potřeby miminka, to znamená mít vaničku, v které ho můžeme koupat, dětský pult na kterém ho můžeme přebalovat a k tomu mnoho a mnoho drogistického zboží, jako jsou pudry na opruzeniny, olejíčky po koupeli, šampón na vlasy, nůžky na nehty, odsávačku na rýmu, rybí mastičku taktéž na opruzeniny a také hromadu a hromadu plínek.

Autor obrázku: vivianejl

Pokud je miminko hodně malinké určitě se doporučuje dávat mu spíše pleny látkové, aby miminkům hezky rostly nožičky a měli je pěkně od sebe, zkrátka, aby měly dobré kyčelní klouby.

Další nedílnou součástí jsou botičky, pokud začne dítě dělat první krůčky vlastně, už když leze, mělo by nosit botičky, aby se mu opět dobře vytvarovaly nožičky. V tomto případě budeme myslet opravdu spíše na zdravotnickou nebo přímo dětskou obuv. V žádném případě by takhle malé děcko nemělo nosit botičky od vietnamců nebo něco podobného. Nemají totiž pevnou stavbu klenby a nebudou nožičku držet, tak jak mají a mohlo by se také stát, že vám dítě bude ve vyšším věku šmajdat. Vím, že sice toto není levná záležitost, ale musíme myslet především na zdraví dítěte, až budou vás stát jeho značkové boty mnohem víc než maminkovské botky.

Těch věcí, na které musí nastávající maminky myslet je opravdu mnoho a mnoho a kdybychom si je měli všechny vyjmenovat, trvalo by nám to celou věčnost. Těhotenství je krásná věc, na kterou v životě nezapomenete stejně tak jako miminko je to závazek na celý život ale je to Váš závazek a hlavně Vaše potomstvo kterým se budete chlubit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *