Rodiče vs. školka

Mateřské školky jsou pro všechny rodiče velkou pomocí po dobu, jež musí strávit v zaměstnání, a proto by se měli i rodiče snažit školce pomoci, jak je to jen možné.

Autor obrázku: Glenn Fleishman

Může se jednat o pouhé maličkosti, jako kopírování pracovních listů, čímž se snižují školce náklady za pořizování většího množství této učební pomůcky. Dokonce je pro školku velkou pomocí i pouhé donesení pro Vás přebytečných věcí, jako knoflíků, látek, papírů, pastelek či jiných užitečných věciček, jež mohou děti využít při tvorbě různých uměleckých dílek.

Ti, kteří mají možnost zařídit různé exkurze, například do firem nebo státních institucích, je velkým zpestřením denních aktivit dětí ve školce. Šikovnější a zručnější rodiče mohou vypomoci dané školce i různými drobnými opravami v budově školky nebo v jejím okolí (na dětském hřišti) nebo opravami koloběžek, kol či dalších hraček, které děti ve školce mohou využívat.

Dokonce i hračky, s nimiž si již Vaše dítko doma delší dobu nehraje a jsou po technické stránce ještě v pořádku, je ve školkách velmi rádi přijmou. Mohou si s nimi hrát další děti a byla by velká škoda, kdybyste je vyhodily, zatímco mohou být ku prospěchu dalším dětem.

Důležitým aspektem v komunikaci, Vás, rodičů se zaměstnanci mateřinek, je vzájemný respekt a snaha o různé kompromisy a nápomoc při výuce Vašich dětí. Je potřeba doma s dětmi pilně procvičovat psaní jejich jména, počítání, rozpoznávání barev a mnoho dalšího.

Všichni rodiče si musí uvědomit, že vzájemnou pomocí se tvoří pevnější pouto mezi dětmi, rodiči i samotnou institucí a jejími pravidly. Proto, pokud můžete a je to ve Vašich silách, pomozte školce i na pohled pro Vás pouhou malicherností. Zpětná vazba na sebe nenechá dlouho čekat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *