Děti v registrovaném partnerství? ANO či NE?

Další z hlavních a velice důležitých otázek je ta, zda by mohly homosexuální páry vychovávat dítě.

Jaký je na to názor ?

Názory jsou na to toto téma úplně stejné, jako na otázku o registrovaném partnerství samotném. Ale v této otázce doposud převládá názor záporný, protože je to v naši republice zakázáno.

Proč ANO ?

Autor obrázku: christina rutz

Samozřejmě jsou mezi námi lidé, kterým nevadí, že dítě se dostane do rukou dvěma maminkám či dvěma tatínkům. Zase musíme uznat, že je lepší, když takové dítě vychovávají rodiče, kteří ho mají rádi, i přestože jsou homosexuálové, než aby zůstávalo v dětských domovech nebo jiných zařízení, kde nemají rodiče žádné. Sice nebudou mít ten tradiční model rodiny, kdy je matka, otec a dítě, ale zase na druhou stranu budou určitě šťastnější. A také když si uvědomí, že společně dítě mít nemohou a pak se jim naskytne možnost, jak dítě získat, tak jsou za to rádi a váží si toho dítěte, tak jakoby to bylo jejich vlastní.

Proč NE ?

První co nás napadne je to, že i kdyby tyto páry mohly adoptovat dítě, tak to dítě bude v nevýhodě a jistým způsobem bude trpět. V žádném případě, protože by ho homosexuální pár nějak zanedbával, to vůbec ne, ale jde o to, že by se jim mohly ostatní děti posmívat, protože není zvyklostí, aby dítě mělo dvě maminky či tatínky. A proto to lidé odsuzují, že by nevidělo ten model tradiční rodiny a dokonce někdo tvrdí, že by se potom orientoval homosexuálně také, protože v tom to dítě vyrůstalo, takže by v tom nevidělo nic zvláštního.

Je možné, aby se dítě homosexuální vztah „naučilo“ od rodičů?

Mnoho lidí si to myslí a je pravdou, že dítě by se na to nedívalo jako na něco výjimečného, ale na druhou stranu láska se nedá naučit a dítě to buď cítí, anebo ne, takže vůbec není pravdou, že v tom vyrůstá, tak bude homosexuál. Navíc by se nestýkalo jen a pouze se svými rodiči, ale vidí třeba u sousedů, že jejich chlapeček má rodiče opačného pohlaví či pak ve školce a ve škole, kdy rodiče vyzvedávají děti, tak taky vidí, že jednou si pro dítě přijde tatínek a po druhé to samé dítě vyzvedne maminka a bude mít příbuzné, kteří žijí podle tradičního modelu rodiny a tak podobně, prostě kolem sebe uvidí i homosexuály, ale také i normální rodiny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *