LEGO Technic. Až mrazivě realisticky zpracované modely

Je podle vás stavebnice LEGA primitivní skládačkou, která je vhodná akorát tak pro malé děti? A těm větším už nemá co nabídnout? Pak ještě asi neznáte sérii LEGO® Technic. Detailnost zpracování a náročnost sestavení jednotlivých modelů dělá z Technicu ideální skládačku pro děti daleko za hranicí začátku školního věku. A garantujeme vám, že bez povšimnutí ji nenechají ani dospělí tatínkové. Jednoduše neodolají.

Trocha historie

LEGO Technic se na trhu poprvé objevilo roku 1977, tehdy ještě pod názvem Expert Builder (a že byl tento název hodně výstižný). O sedm let později, tedy v roce 1984, byla série přejmenována na dnešní Technic. Charakteristikou celé série je velké množství pro LEGO jinak nepříliš typických prvků – ozubených kol, náprav nebo trámů. Díky tomu stavebnice není statická, s jednotlivými díly lze pohybovat, různě je naklápět apod. Celá řada modelů navíc zahrnuje také elektrické motory nebo pneumatické části. Realističnost zpracování v některých případech doslova nahání husí kůži.

Od skútru až po formuli

A teďka to nejdůležitější. Jaké modely LEGO Technic vlastně nabízí? V drtivé většině případů dopravní prostředky nebo stavební stroje. Namátkou třeba sněžný skútr, pouštní závoďák nebo nákladní letadlo. Nepsaným králem série je pak formule 1.  Opravdová závodnička s otvíratelnou kapotou, samostatným zavěšením kol, osmiválcovým motorem s pohyblivými písty nebo nastavitelným zadním spojlerem. O tom, jak detailně tvůrci LEGA formuli zpracovali, se můžete přesvědčit např. v tomto videu. Úžasné, co říkáte?

Pozor: návykové

Detailnost zpracování jednotlivých modelů si klade určité nároky na manuální zručnost a technickou představivost vašich malých stavitelů. LEGO Technic je proto určeno větším dětem, některé modely doporučujeme pořídit nejdříve v 10 letech. A ještě lépe pak za asistence některého z dospělých. Není ovšem vyloučeno, že jakmile si k stavebnici jednou sednou, už je od ní nikdy neodtrhnete. Technic je vysoce návykové, jednou chytí a pak už nepustí. Ale pořád o dost lepší, než kdyby vaši andílci jen seděli u počítače nebo televize.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *