Když jde prvňáček do školy

Vaše dítě se chystá do první třídy a to je pro vás velká událost. Jak se na takovou věc připravit a co vás nyní čeká? Pokud chcete, můžete se s budoucím prvňáčkem učit ještě dříve, než půjde do první třídy a připravit ho na to, co ho ve škole čeká. Pokud bude věci již znát, bude se ve škole pak cítit mnohem jistěji a nebude mít až takový strach z toho, co jej tam čeká.

Takto své děti připravuje asi každý rodič na to, až udělá jeho dítě první důležitý krok ke vzdělání. Děti se většinou do školy těší, protože nevnímají ty povinnosti, které je tam čekají, ale uvědomují si pouze to, že se z nich stane někdo důležitější a to školák.

Investice do první třídy, není rozhodně malá, protože je třeba nakoupit školní pomůcky, tašku do školy a to není vůbec levné. Cena kvalitní tašky sahá do tisíců a to, aby byla taška kvalitní, je velmi důležité. Taška by měla být odlehčená, protože děti se do školy budou muset nosit spousty věcí a to může zatěžovat jejich páteř. Co vše je třeba prvňáčkovi koupit, se dozvíte v konkrétní škole. Uvidíte sami, co vám poví třídní učitelka na třídní schůzce.

Když jde prvňáček do školy, je to velká událost a měl by samozřejmě mít kornout, který bude plný sladkostí. S kornoutem pak vstoupí do školy, kde se seznámí s prostředím, zjistí, kde bude sedět a jací kamarádi s ním nastupují do třídy.

Pro rodiče je tato situace velmi dojemná a proto jí prožívají velice intenzivně. Prvňáčky si fotí, obléknou je do toho nejlepšího, co doma mají a na tuto událost si berou samozřejmě volno, aby si jí mohli dobře užít. Dítě se stane školákem a nejen jemu, ale i rodičům nastávají povinnosti, jako je každodenní příprava do školy, učení a psaní úkolů.

Ze začátku je skutečně třeba, aby rodiče se svými dětmi úkoly dělaly a učili se s nimi. Později už by to mělo zvládnout dítě samo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *