Neplánované těhotenství

By: Frank de Kleine

Těhotenství je buď plánované, nebo neplánované. Pokud je plánované, tak z něj mají všichni radost a na miminko se pak velmi těší, připravují výbavičku atd. Jenže problém může nastat tehdy, když si těhotenství neplánujeme a ono přesto přijde. Důvodem je nechráněný pohlavní styk.

Co dělat, pokud se toto stane?

Máte 3 možnosti. První je jít na potrat a nechat si miminko vzít. Druhá možnost je taková, že si děťátko necháte, i když jste s ním nepočítala a třetí možnost je taková, že jej dáte k adopci. Jak tuto situaci vyřešíte, je jen na vás. Každopádně ani jedna z těchto situací, pro vás nebude jednoduchá.

Pokud se rozhodnete jít na potrat, tak o tom budete dlouze přemýšlet a budete si časem i říkat, co by teď to miminko dělalo, bylo by mu tolik a tolik. Byl by to kluk, nebo holčička, jak by se jmenovalo? Komu by bylo podobné? Tyto otázky vás budou sužovat, i když se jim budete bránit.

Rozhodnete-li se miminko si nechat, budete mu muset dát vše, co potřebuje a finančně jej zajistit, což možná pro vás bude problém a možná to bude problém i kvůli vašemu věku. Pokud ne, tím lépe. Je také možné, že i když jste mimčo neplánovali, na věci pak změníte názor a budete nadšenými rodiči, kteří se budou velmi na své děťátko těšit.

Pokud se rozhodnete dát dítě k adopci, tak budete neustále myslet na to, jak se asi má, s kým žije, jestli je hodné, časem se také může stát to, že vás vaše dítě vyhledá a to může být velmi bolestná situaci, kterou nebudete muset vůbec ustát. Adopce je krok, kterého můžete ze všech těchto tří kroků, později nejvíce litovat, protože odložíte dítě, které se narodí vám a je vaše. Myšlenky na něj vás pak budou provázet celý život.

Většinou se ale tyto děti dostanou do dobré rodiny, kde jim nic nechybí a adoptivní rodiče je velmi milují. Dají jim stejnou lásku, jako by dali dítěti vlastnímu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *