Dětský psycholog neznamená, že jste jako rodiče selhali

By: David Long

Dost možná i vy patříte mezi rodiče, kteří si neví rady s něčím, co má vliv na psychiku dítěte, a tak se chcete poradit s odborníkem. Pokud má vaše dítě psychický problém, neznamená to, že jste v něčem museli nutně selhat, ale pouze si nevíte rady, jak správně celou situaci řešit. Proto si jdete pro radu přímo k dětskému psychologovi.

Není to žádná ostuda a situaci, se kterou si rodiče neví rady, řeší velmi často s dětským psychologem. Je pravda, že jste mohli při výchově udělat chybu, ale chybovat je lidské a pokud chcete toto napravit, tak je dobře, že vám to není lhostejné, ale jste rozhodnuti situaci začít řešit.

U dobrých psychologů je dlouhá čekací lhůta, s tím počítejte. Psycholog je dnes doktor, který je běžný stejně jako třeba oční, nebo kožní lékař. Jsou děti, které mohou těžce nést rozchod svých rodičů, nebo jim dělá problém začlenit se do kolektivu a podobně. Vy si v této situaci nemusíte vědět rady, ale psycholog bude vědět, jak s dětskou dušičkou pracovat, proto je více než vhodné se s ním poradit a pravidelně k němu se svým dítětem docházet.

Stejně tak jako my, dospělí, mohou totiž mít někdy i velmi vážné psychické problémy naše děti. Pokud chcete k dětskému psychologovi docházet, je potřeba nejprve doporučení od dětského lékaře. V opačném případě si musíte platit služby psychologa a mnohdy to bývá velmi drahé. Cena se pohybuje od 500 – 1000 Kč za hodinu a spočítejte si, kolik hodin zde musíte být proto, aby léčba přinesla nějaké výsledky.

Sama jsem sháněla dětského psychologa v našem městě a musím říct, že to nebyla žádná legrace. Všichni dobří psychologové měli čekací lhůtu až 3 měsíce a já potřebovala problém se svou dcerou řešit co nejdříve a tak jsme se objednaly k dětskému psychiatrovi, kam nás vzal i bez doporučení a bez platby, stačí prý donést průkazku pojištěnce. I tak jsme ale na volný termín čekali přes měsíc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *