Cestování s malými dětmi

By: Ben Francis

Každá maminka a tatínek, kteří jezdí s dětmi na dalekou dovolenou, k babičce a dědečkovi přes polovinu republiky nebo mají společnou cestu ze školy a práce vědí, jak těžké je zabavit dítě na cestách. Pokud samozřejmě dítko neusne, jak se v mnoha případech stává. Některé děti se baví kochat přírodou a pozorovat věci, které z okna panelového bytu na sídliště nebo z okna domku na zahradu neuvidí. Co ale se zábavou pro děti, které při cestování nespí ani je pozorování okolí nebaví..?

Kazety do rádia

V obchodech jako je hračkářství či hudebniny jsou jednoduše k sehnání kazety s různými pohádkami nebo s dětskými písničkami o přibližné hodinové délce. Jsou pro každého finančně dostupné a je přece lepší odpustit si Vaši oblíbenou hudbu, do které Vám děti stejně mluví a umlčet je, zabavit pohádkami či písničkami.

Hra Tetris

Další oblíbenou zábavou pro dítě každého věku je Tetris. Hra má v sobě zabudovaných mnoho her, kterými se dítě může zabavit. Pozor ale aby jste si nenaběhli ještě více. Děti, které kvůli věku příliš hrám nerozumí, se baví hudbou, která hry doprovází. Hudba sice dítě zabaví, Vás ale po určitě době přivádí k nepříčetnosti.

Přenosná obrazovka

O přenosné obrazovce jste ještě neslyšeli? Možná ano a je pro Vás finančně náročná nebo vůbec netušíte o čem je řeč? Přenosná obrazovka připomíná větší tablet, ke kterému připojíte flash disk s pohádkami, kvalitnější přenosné obrazovky v sobě mají zabudovanou větší paměť a pohádky lze nahrát přímo do ní. Obrazovku připevníte k zadní části předního sedadla a dítě ani nedutá. Přenosná obrazovka Vám zaručí zabavení dítěte, každé má přece oblíbenou pohádku, od které se nemůžou odtrhnout.

Některou z výše uvedených variant by jste měli Vaše děti zabavit, tedy i ty nejnáročnější. Pokud se Vám to nepodaří, je nám líto. Vaše děti si pravděpodobně žádají Vaši pozornost! J Přejeme Vám mnoho úspěchů při zabavení dítek na cestách a klid pomůže cestování bez nehod.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *