Dřevěné hračky

By: storebukkebruse

Pamatuje si na dobu, kdy jste dostali svého prvního houpacího koně? Byl dřevěný a byl k nezaplacení, snad každé dítě ho miluje. Bohužel, dnešní miminka se už mnohdy žádného dřevěného houpacího koně nedočkají, protože tyto krásné a tradiční hračky jsou zaměněné za moderní plastové.

Dřevo versus Plast

Mnozí dávají přednost právě plastovým hračkám, protože mají velice krásný vzhled, protože je s nimi jednodušší práce a také, protože jde o poněkud levnější kousky. Ale na druhou stranu, když si pořídíte dřevěné hračky, tak víte, že budete mít originál. Pravdou je, že si sice něco připlatíte, ale za to dostanete tradiční přírodní materiál, který se nelze srovnat s uměle vyrobenými plasty. Plasty jsou sice chráněny, tak aby dítěti neublížily, ale nikde nemáme žádnou záruku, protože musejí být napuštěny v mnoha různých chemických látkách. Teoreticky také můžeme dřevo pokládat za materiál s větší životností, protože pokud dítě s plastovou hračkou pořádně bouchne anebo na ní nedopatřením šlápne rodič, tak se hračka jednoduše zlomí, ale pokud jde o dřevo, tak jen zakopnete, ale hračce se nic nestane.

Vyrábějí se ještě dřevěné hračky?

Pravdou je, že dnes jsou daleko oblíbenější právě plastové hračky, a proto obchody s dřevěnými hračkami ubývá. Avšak stále ještě najdeme ty, kteří se snaží prosadit kvalitu a tradici. Najdeme malé obchodníky, kteří to berou i jako svůj koníček, ale ani přes rozšířenost ostatních hraček se tyto neztratily úplně a stále můžeme nějakou dřevěnou hračku koupit ve velkém hračkářství. A samozřejmě, že i tyto produkty si můžete volně objednat na internetu.

Jaké dřevěné hračky existují?

Dřevěných hraček je velká škála. Pokud najdete nějakého šikovného obchodníka, tak je schopný ze dřeva vyrobit téměř cokoliv. Typickou dřevěnou hračkou je výše zmiňovaný houpací kůň, který bývá často nahrazován také kohoutem. Samozřejmě se nesmí zapomínat na kostky a také na velkou kostku, do které se vkládají různé tvary. Holčičky si mohou pořídit vybavení do domečku pro panenky. A chlapci určitě sáhnou po dřevěné mašince, která za sebou táhne vagónky. A také existují stavební kostky, které mohou nahradit známé lego.

Dřevo patří mezi nejoblíbenější materiál, když si lidé vybavují nové obydlení, tak často dávají přednost právě dřevu, protože jde o přírodní a velmi příjemný materiál. A dopřejte dřevo i svým malým ratolestem a kupte jim dřevěné hračky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *