Muž u porodu ano, či ne

Také přemýšlíte nad tím, jestli si k porodu vezmete partnera, nebo jestli si tímto projdete raději sama? O oporu stojíte, ale představa, že je u něčeho tak intimního, vás děsí? I to se může stát.

By: Daniel Lobo

Muž u porodu vám však může velmi pomoci, někdy ale můžete být z jeho účasti spíše nervózní. Co je tedy lepší?

Záleží především na tom, co chcete vy. Pokud na vás muž naléhá, aby u porodu mohl být, ale vy necítíte, že to skutečně chcete, tak jej odmítněte. Jde tu především o vás. Pokud ale svého partnera u porodu chcete mít a on je ten, kdo váhá, tak jej zkuste přesvědčit, nebo si vezměte jiný doprovod.

Porod je totiž něčím, čeho se podvědomě obáváme, prvorodičky neví, co se bude dít a chtěly by u sebe mít někoho, kdo jim bude dělat alespoň psychickou podporu. Jako největší podporu vidí otce svého dítěte.

Někteří mohou mít pocit, že je to později odradí od sexuálních radovánek, někdo naopak může ke své ženě získat mnohem větší pouto, než tomu bylo doposud, protože viděl, co porod obnáší a co žena kvůli jejich společnému potomkovi musela vytrpět.  Je to velmi individuální, nejvíc ale záleží na tom, co chce žena. Je nutné se řídit především jejím přáním.

Pokud muže u porodu nechcete a to hlavně proto, že víte, že porod je něčím, u čeho rozhodně nevypadáte pěkně, trpíte, nechcete se v takto intimních chvílích ukazovat svému muži, nechte jej doma, nebo na chodbě a k porodu si vezměte jiný doprovod a to například kamarádku, dulu, nebo matku. Měl by to někdo, ke komu máte skutečně důvěru.

U porodu však  můžete být úplně sama. Vše je jen ve vaší režii a záleží jen na tom, co vy sama chcete. Partner, čili otec dítěte, by měl vaše přání respektovat a neměl by vás rozhodně do ničeho tlačit. Tady jde hlavně o vás.

Samozřejmě, že pokud jdete na porod císařským řezem, u porodu doprovod být v žádném případě nemůže.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *