Odchod partnera nahradí nový partner

Občas se stává, že muž či žena, do které se zamilujeme a vidíme ji, jako svou budoucnost, prostě odejde, protože to mezi vámi najednou neklape. Pokud jde o hlubokou lásku, tak to každého hodně zasáhne a mnozí nevědí, jak se s tím vypořádat. Co takhle si najít nového?

AdinaVoicu / Pixabay

Nový partner vám z potíží nepomůže

Někteří lidé si myslí, že když si najdou nového partnera, tak zapomenou na toho starého, protože zde budou nové krásné zážitky, nové dobrodružství a vy budete myslet na něco jiného. Opak je pravdou, pokud sami nejste vyrovnáni s tím, že váš vztah skončil, nemá cenu se pouštět do nového. Tak zažijete jen další zklamání a ublížíte nejen sobě, ale i tomu novému, který může být docela fajn člověk.

Proč nový partner nepomáhá zapomenout?

Ačkoliv se budete snažit sebevíc na starého muže zapomenout, tak vám to půjde jen těžko. S krásnými okamžiky si budete vzpomínat, jak krásné to bylo předtím. A i některé povahové vlastnosti těchto dvou partnerů budete porovnávat, ať už vědomky či nevědomky, stále mezi vámi dvěma bude ještě třetí osoba a tou bude starý partner. A věřte či ne, ten nový pozná, že všechno není tak jako by to mělo být, že je to sice možná krásné, ale něco tomu chybí – a to, co tomu bude chybět, bude vaše přítomnost.

Kdy tedy mohu vybírat nového partnera?

Samozřejmě, že nikdo nechce zůstat sám, každý má rád společnost a každý potřebuje vedle sebe někoho, kdo ho za jakýchkoliv podmínek podrží a bude to pro něj a hlavně každý potřebuje lásku a láskyplné objetí. Správný čas hledat nového partnera je, když budete mít srovnanou minulost, kdy si budete jisti, že už tajně nemyslíte na svého bývalého, ale naopak kdy si řeknete, že byste se k němu nevrátili, že byste už s ním nechtěli být. Pravdou je, že pokud vztah trvá několik let, tak je velmi těžké zapomenout, obzvláště pokud z tohoto vztahu pocházejí nějaké děti a podobně, pak na takového člověka nikdy nezapomenete, jen si to musíte srovnat a ujistit sám sebe, že už s tímto člověkem žít nechcete. A na tohle nepomáhá nic jiného, než čas. Někdo sice s humorem říká, že stačí kyblík zmrzliny anebo sklenička alkoholu, ale problémy v alkoholu umí plavat. A věřte, že časem se vše zahojí i vaše srdce.

Láska je mocná čarodějka a dokáže s člověkem pěkně zamávat, ale sám člověk si už musí urovnat, do jaké míry se sebou nechá láskou ovládat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *