Jak je to se zubami

Statistiky prokazují, že v dnešní době je mnohem větší kazivost zubů, hlavně u dětí. Více než pravděpodobné je špatný dohled rodičů na své děti. Pracují přes čas a snaží se vydělávat co nejvíce peněz, aby rodinu uživili. Děti tím trpí, co je ale lepší..?

Pezibear / Pixabay

Smůlu mají děti, které mají zvýšenou kazivost zubů danou geneticky. Mnoho zubních lékařů odsuzují i tyto děti, aniž by tušili vadu jejich zubů. Zuby se zvýšenou kazivostí vyžadují mnohem důkladnější a častější hygienu, než zuby zdravé.

Jak čistit zuby se zvýšenou kazivosti

Jak už jste se dočetli – zuby s vysokou kazivostí žádají větší hygienu. Co to ale obnáší? Samozřejmě nejzákladnější pomůckou je zubní nit či mezizubní kartáčky, které jsou dostupné v různých velikostech. Zubní nit je také k dostání i voskovaná. Nejprve pročistěte mezery mezi zuby. Je dost možné,že Vám z mezírek prvních pár dnů téct krev, je to naprosto běžný jev. Může to být také mírně bolestivé, bolest časem odezní a čistění mezizubních prostor bude velmi příjemné. Poté zuby čistěte kartáčkem na zuby, měkkým! Tvrdé kartáčky narušují zubní sklovinu a dráždí dásně. Nakonec ústa vypláchněte ústní vodou.

Zuby s vysokou kazivostí potřebují být minimálně 1x za rok očišťovány od zubního kazu. Tento zákrok se pohybuje od 800 Kč tisíců korun, podle lokace zubního dentisty a jeho nároků. Než se k dentistovi objednáte, přečtěte si na internetu reference. Běžné odstranění zubního plaku není bolestivé! Dentista musí být velmi pečlivý! Někdo pečlivost ignoruje a může se stát, že po zubní hygieně tři dny nepromluvíte, nenajíte se a vodu budete upíjet brčkem.

Děti nuťte čistit si zuby, protože i zuby které nemají vysokou kazivost se bez péče kazí! Nejlepší školou jak dítě naučit čistit si zuby jsou pevná rovnátka. Nezoufejte proto,mají-li Vaše ratolesti křivý chrup. Až mu rovnátka sundají, bude se o zuby neúnavně starat dál.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *