Chystáte se na dovolenou? Sjednejte své rodině kvalitní pojištění do zahraničí!

Nemůžete se dočkat, až si budete společně se svými blízkými užívat radovánky na vyhlášené pláži nebo na jiném úžasném místě v zahraničí? Ještě předtím, než zamknete dveře od bytu a vyrazíte na letiště či na dálnici, zkontrolujte, jestli vám náhodou něco nechybí. „Něčím“ máme na mysli cestovní pojištění, jehož význam byste neměli podceňovat. A to ani v případě, že se chystáte cestovat po Evropské unii. Modrá kartička vám nemusí stačit, protože pokrývá pouze lékařsky nezbytnou péči.

Jak je to s tou „modrou kartičkou“?

Evropský průkaz zdravotního pojištění slouží pro zdravotnická zařízení jako doklad, že máte sjednané zdravotní pojištění v zemi EU. V rámci veřejného zdravotního pojištění garantuje nárok na nutnou a lékařsky nezbytnou péči, ale za podmínek platných pro danou zemi. Což může v praxi znamenat nemalé doplatky za léky, ošetření a pobyt v nemocnici. Výše spoluúčasti je v některých zemích vysoká, třeba i dva tisíce korun za návštěvu lékaře.

www.bobecek.cz_online_ergo_cz_nahledovy

Lékařské ošetření a hospitalizace mimo země EU může být pro váš rozpočet fatální. Před nechtěnými výdaji vás zachrání vhodně nastavené cestovní pojištění do zahraničí. Důležitá je výše pojistného krytí a jeho rozsah. Raději si připlaťte pár stokorun navíc za vyšší pojistný limit a prožijte dovolenou bez zbytečného stresu. Vždy si důkladně přečtěte podmínky cestovního pojištění, ve kterých jsou jasně vymezeny situace, na které se pojištění nemusí vztahovat. Přesné ceny cestovního pojištění vám vypočítá online kalkulátor na webových stránkách pojišťovny.

www.bobecek.cz_online_ergo_cz_01

Za zvážení stojí i některá praktická příplatková pojištění

Nejen pro rodiny s dětmi jsou jako stvořená i některá příplatková pojištění. Za pozornost stojí pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou druhé osobě. Pokud vaše neposedné děti někomu nedopatřením způsobí škodu na majetku či zdraví, pojišťovna se o náhradu škody postará. Praktické je také pojištění storna zájezdu – přijde vám vhod, když budete muset (např. kvůli nemoci) dovolenou na poslední chvíli zrušit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *