Jak se co nejlépe připravit k porodu

Každá maminka se nejspíše touží dobře přichystat k porodu a být tak na vše připravená. Samozřejmě, že je našim velkým přáním to, aby porod proběhl co nejlépe a miminko se narodilo zdravé a v pořádku. Na porod se lze připravit a připravit se můžete různými způsoby.

Jednak máte možnost nastudovat si co vás čeká, podívat se na video, zvážit jaký doprovod si k porodu vezmete. Některé ženy touží po doprovodu, jiné si tyto intimní chvíle chtějí prožít spíše sami. Je to velmi individuální, ale pokud se pro doprovod rozhodnete, měl by vám tam být k něčemu dobrý a pomáhat vám.

Proto s doprovodem, ať už je to kdokoliv prokonzultujte jeho roli ještě před porodem, ať víte, co od dotyčného čekat a čím vám u porodu může být nápomocen. Doprovod může dělat takřka kdokoliv, kdo s vámi projde předporodním kurzem. Některé porodnice chtějí za doprovod platit, jinde je tato služba zdarma. Proto si ověřte, jak je to ve vaší porodnici.

Chcete-li mít lehký porod, doporučuje se v těhotenství užívat lněné semínko a pít malinový čaj. Říká se, že díky tomu bude váš porod snadnější a skutečně tomu tak je, neboť tuto kombinaci doporučují i samotní porodníci.

K porodu si můžete vzít i vlastní hudbu, je jen na vás, pro jakou se rozhodnete, bude-li to hudba relaxační, nebo vaše oblíbené písničky, které pak když v budoucnu opět uslyšíte, vybavíte si tuto životní událost a zavzpomínáte si.

Vzít se sebou můžete i aroma vůně, které vám budou příjemné a také masážní olejíčky, budete-li s vaším doprovodem domluvená na tom, že vás v případě zájmu bude masírovat. Prostudujte si jaké masáže jsou pro rodící matku nejvhodnější a jaké jí pomohou ulevit od bolesti. Rozhodně nic nepodceňujte, jedná se o velmi důležitou chvíli ve vašem životě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *