Kdy se stát maminkou

Tato otázka je důležitá a řeší jí spousty žen. Přesný věk samozřejmě neexistuje, ale každý věk má své pro i proti. V brzkém věku je jasné, že otěhotnění nebude složité, protože tělo mladé ženy pracuje na plné obrátky a tak by v otěhotnění nemělo nic bránit. Jenže… kdo z nás si pořizuje miminko v brzkém věku. Ta doba už je dávno pryč a my na první kolej řadíme školu, kariéru, peníze a až poté si pořizujeme děti. Uvažujeme tak, abychom nepřivedli miminko do něčeho neúplného, ale rádi bychom měli vše vyřešené, měli nakoupenou výbavičku a měli prostředky na to, abychom si dítě mohli pořídit.

Kolem 30 let pak můžeme otěhotnět hůře, plodnost už v tomto věku není taková, jaká by měla být, tudíž musíme počítat s tím, že pokud se rozhodneme počít dítě takto pozdě, tak budeme muset čekat o něco déle. Určitě neotěhotníme ihned. Na druhou stranu je to věk, kdy už jsme všichni připraveni na to, mít rodinu. Většinou máme prostředky a zázemí proto, aby dítě nestrádalo a mělo vše co potřebuje. Je to dá se říci ideální věk, kdy ještě není ani pozdě a není to ani brzy. Věk okolo 30ti je tak akorát.

Po 35 letech věku potom schopnost otěhotnět klesá. Pokud se žena bude snažit mít miminko, bude to muset zkoušet delší dobu. Trvat to může i dva roky, na řadu také pak může přijít i umělé oplodnění. V tomto věku jsou rodiče již naprosto vyzrálí a cítí mnohem větší odpovědnost za své děti, než rodiče, kterým je 20 let. Ti jsou ve svém věku ještě nevybouření a spíše než na výchovu myslí na zábavu a to, jak by si kde užili s kamarády. 40-ti letý rodiče samozřejmě existují, ale musejí brát v potaz také to, že jejich ratolestem bude mít 20 let až jim bude 60 let. A až bude dítěti 30 let a bude si pořizovat vlastní děti, prarodičům bude již 70 let. Nejlepší je ale pořídit si dítě v momentě, kdy se na to skutečně cítíte a víte, že jste na rodičovství připraveni. U každého je tento věk jiný a proto je to velmi individuální.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *