Jak na vši

Neustálé svědění pokožky hlavy je hlavním vodítkem, že něco není v pořádku. Většinou hned první co nás napadne, když nás nebo děti svědí hlava jsou otravné vši! Ujistíme se, když pečlivě prohlédneme vlasy. Máte-li na vlasech hnidy, je to jasné! Hnidy jsou malé, do žluta zabarvené oválky nalepené kousek od kořínků vlasů. Jsou to zárodky vší, které byly nakladeny za krátký pobyt vší na Vaší hlavě.

OpenClipartVectors / Pixabay

Nevytvářejte zbytečnou paniku, vši u dětí i dospělých nejsou nic neobvyklého a každého z nás vši někdy napadly. Doby stříhání holčiček do hola jsou dávno zažehnány. Dnes existuje mnoho způsobů, jak z vlásků vši a hnidy odstranit.

Jak jednoduše a spolehlivě odstranit vši

Odstranit vši z hlavy není žádná věda. Postačí nám šampon na vši, který je k dostání v lékárnách i drogeriích.

Je vhodné mít šampon koupený do zásoby, nikdy nevíte kdy Vás vši napadnou a je mnohem příjemnější kupovat šampon doslova s čistou hlavou, než běžet do obchodu se svědivou hlavou nebo někoho žádat o cestu do lékárny.

Na každé lahvi šamponu by měl být návod, jak s ním zacházet. Jako každý šampon by se neměl dostat do očí, pokud se Vám šampon do očí dostane, proplachujte je čistou vlažnou až teplou vodou, dokud šampon nevypláchnete. Šampon napěňte a nechte chvíli působit. Opláchněte a celý proces opakujte ještě jednou. Vlasy pečlivě vysušte ručníkem a nejlépe na zahradě vlasy pečlivě pročešte. Hlavu znovu prohlédněte. Spatříte-li zbytky hnid u pokožky hlavy, umyjte si vlasy ještě jednou.

Šampon na vši nemá příliš vábnou vůni, proto po odstranění vší z vlasů umyjte vlasy voňavým šamponem, který Vás zbaví nepříjemné vůně vlasů.

„Kde se nám doma vzaly vši?“

Velmi častá otázka jedinců a maminek je „Kde se nám doma vzaly vši?“ Odpověď je velmi jednoduchá! Děti získají vši nejjednodušeji například spaním ve stanu s mnoha dalšími dětmi, půjčování si hřebenů atp. Hřebeny kolují i u starších, není to ale tolik obvyklé. Dospělí mohou získat vši například v dopravních prostředcích – tramvajích, autobusech či v metru, kde lidé bez domova nečistoty nosí. Snadno pak velmi čistotný člověk nevědomky přináší veš do domácnosti, v lepším případě tuto nepříjemnost odnese sám a „nenakazí“ celou rodinu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *