Jak otěhotnět? Rady a tipy, které fungují!

Plánujete miminko, ale vy stále ne a ne otěhotnět? Než své snažení vzdáte a uchýlíte se k řešení pod dohledem odborníků, vyzkoušejte následující tipy!

Hlavně spontánně

Řiďte se především svým vnitřním instinktem. Nesnažte se otěhotnět jen proto, že se to od Vás očekává, ostatní kamarádky už děti mají a Vaši rodiče by se taky chtěli konečně dočkat vnoučátek. Nemyslete na to, že Vám tikají biologické hodiny. Snažte se otěhotnět spontánně, až se na to budete opravdu cítit a těhotenství si budete opravdu přát. Někdy Vás může stresovat otázka volby partnera jakožto budoucího otce svého dítěte, možná máte strach z neznáma – stavu těhotenství a porodu. Je taky možné, že se bojíte života po porodu – žádná svoboda, jen uvázání u řvoucího uzlíčku. To všechno si důkladně promyslete a až se rozhodnete, jděte do snažení s čistou hlavou a jasným úsudkem.

Věřte zemské přitažlivosti

I když není jednoduché říct, která poloha vede jednoznačně k úspěšnému oplodnění, řadí se mezi ně ty, během kterých je žena „dole“, tedy pod mužem. Pomáhá navíc, když si podložíte bedra polštářkem, aby mohl penis do pochvy pronikat hlouběji. Poloha „na koníčka“ je nevhodná, protože vzdoruje zemské přitažlivosti. Po aktu můžete zůstat v klidu půlhodinku ležet a nechat sperma „působit“ ve své vagině. Zběsilým úprkem na toaletu byste mohla všechno akorát pokazit. Můžete si nohy opřít třeba o stěnu.

Předehra i orgasmus má svůj význam

K otěhotnění jsou nejvhodnější plodné dny ženy – tedy tři dny před předpokládanou ovulací a tři po ní. Muži by se měli vyhnout masturbaci tři dny před plánovaným stykem, aby měli koncentraci spermií co nejvyšší. Předehra, která zahrnuje líbání, mazlení a hlazení navnadí ženu tím správným směrem a díky ní se zvlhčí prostředí pochvy, což usnadní cestu pronikajícím spermiím. Stahy při orgasmu budou navíc sperma posouvat dál do děložního hrdla.

Buďte v pohodě

Více než kvantita sexu je důležitější jeho kvalita. Když budete příliš tlačit na pilu a milování si neužijete, je jen velmi malá pravděpodobnost, že otěhotníte. Pokud se budete stresovat, že zrovna dnes už to přece musí vyjít, Vaše tělo vycítí, že nejste v pohodě a že byste se nemusela dobře postarat o svého budoucího potomka, a s těhotenstvím bude vyčkávat. Stresové hormony totiž mohou zablokovat ovulaci i menstruaci nebo ovlivnit například prokrvení dělohy a zahnízdění vajíčka.

Muži by se měli vyvarovat příliš těsnému a neprodyšnému oblečení, spodnímu prádlu z umělých tkanin, vířivce nebo horké koupeli. Stejně tak by neměli nosit mobilní telefon v kapse. To všechno může mít vliv na kvalitu spermií.

Dopřejte si bylinky

Například meduňka podporuje funkci dělohy a pomáhá upravit nepravidelný menstruační cyklus, stejně jako heřmánek. Šalvěj se odnepaměti používá při léčbě neplodnosti. A úplně nejosvědčenější bylinou je kontryhel. Podporuje správnou funkci hormonálního cyklu, posiluje ženské orgány navíc působí proti potratům.

Pohyb pomáhá

Orientální břišní tance nebo cvičení podle Mojžíšové odstraňují bloky v páteři a uvolňují pánev. A to je ideální pro otěhotnění.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *