Loutková divadla pro děti

dsc-3170

Loutkové divadlo patří mezi nejoriginálnější a nejkrásnější dárky nejen pro děti. Loutkové divadlo jako takové je známo již od dob středověku a i v jednadvacátém století je mnoha lidmi vyhledávané. Už máte své vlastní loutkové divadlo doma?

Pohádky

Svět pohádek je nepopsatelně krásný, fascinující a zábavný. Není nic originálnějšího než si svůj příběh vytvořit sám. Loutková divadla, která jsou vyrobena v České republice, můžete snadno zakoupit na internetových stránkách. V případě, že si budete chtít zahrát divadelní hru s loutkami, které doma ještě nemáte, není problém zakoupit i samostatné nové loutky nebo scény.

Originální design divadel a loutek zaujme nejen ty nejmladší z nás. Navíc si děti mohou procvičit svou imaginaci, paměť, fantazii, výrazové schopnosti apod.

Gerlichovo loutkové divadlo

Loutkové divadlo potěší nejen děti, ale i dospělé. Je to perfektní dárek určen pro všechny věkové kategorie. Rodiče se během hraní s loutkami svým nejmenším dětem mohou vrátit do dětských let, děti předškolního věku se naopak jistě rádi zasní do pohádkového světa fantazie a divadelní hru si vymyslí a zahrají.

Mezi nejoblíbenější a zároveň to nejkrásnější divadlo patří tzv. Gerlichovo loutkové divadlo MAXI. Jedná se o precizně a krásně propracované dřevěné divadlo s loutkami.

Existuje i Gerlichovo knižní divadlo, kde si svůj příběh hrajete menšími dřevěnými loutkami. Na základě tohoto divadélka si děti procvičují jemnou motoriku a rozšiřují svou slovní zásobu.

Pro děti od šesti let patří loutkové divadlo – Interbubak Basic, kterému chybí efekt osvětlení. Naopak disponuje bohatou vybaveností kulis.

logo

Loutky

V žádné pohádce nesmí chybět postavičky jako je princezna, princ, královna, král, drak, rytíř, čert, víla, kašpárek, čaroděj, ježibaba, šašek, Karkulka, vlk apod.

Loutky jsou k dostání v různých velikostech. Jsou opatřeny vodící drátkem, vodícími nitěmi, díky kterým mají loutky pohyblivé ruce, hlavy apod.

V nabídce jsou i méně časté postavičky – indián, loupežník, myslivec, dědeček atd.

divadlo-prvni-pohled

Domácí divadlo

Divadélka jsou snadno sestavitelná a každý z vás si tak snadno může zahrát pohádku a vymyslet si svůj příběh v klidu domova. Udělejte dětem radost a pořiďte jim loutkové divadlo české výroby např. jako vánoční dárek.

Společně pak můžete vyprávět pohádky, příběhy a procvičovat fantazii. Jen si představte, jak krásné je, když se děti usadí kolem stolu a se zatajeným dechem sledují domácí loutkové představení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *