Pomoc na dosah: AdiCare otevřela novou dětskou psychologickou ordinaci v Brně

Dětí s psychickými problémy přibývá. Rychlá doba, zaneprázdnění rodiče, vysoké nároky ve škole, sociální sítě, absence kamarádů. Tohle všechno v dětských dušičkách způsobuje zmatek, stres a bohužel i psychická traumata, která je třeba řešit speciálně.

Odborných lékařů je ale kritický nedostatek. V případě, že někteří přibírají nové pacienty, jsou čekací doby v řádu měsíců. O hospitalizacích ani nemluvě. Akutní případy se tak mnohdy ani účelné pomoci nedočkají a zoufalí rodiče musí agresi a mánie svých dětí zvládnout sami.

Rodiče, kterým se nedostala pomoc, tak často zažívají pocity marnosti a zrady. Bojí se, aby si jejich dítě nesáhlo na život a ještě více, aby tomu dokázali zabránit. Cítí svou vinu nebo jenom odpovědnost? Selhal celý systém nebo se snad stala chyba procesní? Akutně i preventivně může pomoci a na mnohé odpovědět privátní dětský psycholog Brno, který ordinuje pod hlavičkou společnosti AdiCare Praha. Společnost AdiCare má dlouholeté zkušenosti v psychologické i psychiatrické odbornosti a svou mateřskou kliniku rozšířila z Prahy i do Brna a Litoměřic.

Nová ordinace v Brně

Ambulance v Brně se nachází na Údolní ulici, poblíž Obilního trhu, dostanete se k ní městskou dopravou, autobusem číslo 38 a 39 nebo tramvají číslo 4.

Pro nezletilé děti jsou vám k dispozici medicínské služby jako psychokonzultace, komplexní psychiatrické vyšetření pro mládež od 15 let, cílené psychologická diagnostika pro děti od 12 let, komplexní psychiatrické vyšetření pro děti od 3 let, nevyjímaje terapie v anglickém jazyce.

Zdravotnické služby poskytované soukromou klinikou AdiCare jsou důvěrné a nezavádí se do zdravotní karty i z toho důvodu, že služby nejsou hrazeny ze zdravotního pojištění. Jednotlivá vyšetření pacientů podléhají objednávkovému kalendáři. Urgentní psychiatrie je samostatná služba, kterou ambulantní centra neposkytují. V případě symptomatického zhoršení psychického stavu (výrazné zhoršení úzkosti – například panické ataky, deprese, atd.) se pacienti kdykoliv mohou obrátit na Krizová centra v blízkosti jejich bydliště, která zajišťují péči non-stop.

Znáte krizová centra?

Kam volat v případě intenzivní nouze?

  • Praha: Krizové centrum Riaps, tel: 222 586 768 
  • Brno: Krizové centrum FN Brno, tel: 532586768 nebo Modrá linka: 731 197 477
  • Ústí nad Labem: krizové centrum Spirála (nonstop krizová linka 475 603 390). 
  • Modrá linka (Brno): 731 197 477
  • Další kontakty na všechny pracoviště telefonické krizové intervence naleznete zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *