Ani zima turisty nezastaví, vezměte děti na Karlštejn!

Trendy cestování se mění. Tytam jsou doby, kdy matky s malými dětmi prakticky nikam necestovaly a teritoriem malých dětí byl jejich dům, dvorek, v lepším případě park. Svět se globalizoval a děti jsou dnes vítanými hosty všude, hotely a penziony nevyjímaje.

Rodiny s dětmi jsou cílovou skupinou mnoha tematických pobytů. Zažít dny plné zábavy, poznání a odpočinku je možné i v penzionu Karlštejn v podhradí světoznámého hradu. Penzion Karlštejn se může pochlubit dlouhodobou tradicí a skvělou pohostinností. Původně Hotel u nádraží vznikl již v roce 1931, v roce 2018 byl komplexně rekonstruován a nyní nabízí deset stylově zařízených pokojů, v nichž se budete cítit jako doma.

Pošmáknete si

Ubytovat se můžete ve dvou až čtyřlůžkových pokojích, s koupelnou a toaletou. Všechny pokoje mají k dispozici TV, bezpečnostní schránku a WI -FI. V ceně pokoje je zahrnuta kontinentální snídaně. Celodenní stravu lze zajistit ve zdejší restauraci, která se specializuje na česká jídla a piva.

Mezi nejvyhledávanější libůstky zdejší kuchyně patří stálice vepřový guláš s cibulkou, který vskutku navnadí vaše chuťové buňky. Děti určitě vezmou zavděk milovaným smažákem, bez kterého se žádná česká kuchyně prostě neobejde a jako třešnička na dortu v podobě dezertu je nabízen Čokoládový fondant s lesním ovocem.

Nuda zde nemá šanci

V penzionu, který leží hned naproti nádraží, se rozhodně nudit nebudete. Kromě komfortu v interiéru je vhodné si naplánovat i vyžití mimo areál. Velmi doporučujeme výšlap do karlštejnského zooparku, který může svým obsazením konkurovat kdejaké zoo. Uvidíte tam řadu exotických zvířat, velbloudy jednohrbého i dvouhrbého, bizona, lamy, zebry, oslíky, shetlandské koníky. Dominantou Zooparku jsou pak lvi a párek bílých tygrů.

Velmi hezkou procházku pak zajistí směr cesty k lomům Velká a Malá Amerika. Jde o soustavu jámových vápencových lomů, které jsou propojené podzemními štolami. Na objednávku je možná prohlídka podzemních štol těchto lomů i s výkladem. Dozvíte se informace o historii těžby a vzniku lomů, také něco více o geologii oblasti. Okna štol nabízí unikátní pohled do samotných lomů.

Hrad na zimu nezavírá

Osamoceni zde nebudete ani v zimním období. Navštívit můžete Karlštejnské vinice, respektive prohlídku vinných sklípků s ochutnávkou. Na svých toulkách samozřejmě nesmíte minout ani hrad Karlštejn, který je otevřen i přes zimní sezónu, pouze s výjimkou v termínech od 18.12. do 25.12., kdy je hrad veřejnosti uzavřen.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *