Mateřství v dnešní době

mateřství a děti

Mateřství v dnešní době

mateřství a dětiJeště před pár lety se bralo mateřství jako samozřejmá věc a nikdo se nedíval na mladé maminky přes prsty, jak tomu dnes někdy bývá. Naopak. Kdo neměl ve dvaceti letech potomka, trochu vybočoval z řady.

Ovšem doba je jiná a spousta věcí se změnila. Lidé stále více prahnou po kariéře a rodinu odsunují na druhou kolej. Ale je to správné? Rodina je přece tak důležitá, nabízí nám jistotu, bezpečí a hlavně nás naplňuje. Spousta lidí si to uvědomí bohužel až moc pozdě. A přitom je mateřství jedna z nejkrásnějších úkolů ženy. Samozřejmě záleží na tom, v jakých podmínkách a životní situaci se v daný okamžik matka nachází. Jestliže má dobrého partnera a jisté zázemí, ať už citové, či materiální, je mateřství opravdu krásná věc-smysl života.

Zkusme se na to povídat z jiné stránky… Opomeňme kariérní růst, dovolenou u moře, hezký dům, auto a představme si své vlastní zdravé dítě, které nás bude milovat a naplňovat láskou. O tom to přece je. Je spousta rodin, které žijí skromně, jen aby mohly zabezpečit své děti. A neměnily by. Vždyť jsou to právě ony děti, které nám na stará kolena vše splatí a postarají se o nás.

Ale i mateřství a těhotenství s ním spojené mnohdy přináší spousta úskalí. Počínaje potratem, konče starostmi s dětmi. Maminky se v dnešní době málo svěřují se svými vnitřními pocity. Nebojte se zeptat a svěřit se. I ten zdánlivě neřešitelný problém může mít řešení.

Maminky se předbíhají, která má lepší kočárek, značkovější oblečení, ale zapomínají na to nejdůležitější a to na sebe samu, na své pocity.. Spokojená a šťastná matka je tím nejlepším předpokladem pro kvalitní a plnohodnotný rodinný život.

Jen si vzpomeňte na Vaše dětství. Bylo šťastné? Popřemýšlejte o svých rodičích, co dělali špatně a co dobře? Vraťte se zpět do té malé dětské dušičky a třeba lépe pochopíte své děti, které jsou pro Vás tím nejvzácnějším klenotem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *