Ambulance a pohotovosti

Ambulance a pohotovosti

Zranilo se Vaše dítko doma či venku a je třeba ošetření lékařem? Pak nemeškejte a co nejrychleji dopravte Vaše zraněné či nemocné dítě na nejbližší dětskou lékařskou ambulanci, nebo pohotovost.

K návštěvě dětské pohotovosti není důvodem jen zranění či nemoc, ale také díky vynalézavosti a zvědavosti dětí. Když se nudí, velmi snadno je napadají různé bláznivé myšlenky a nápady, jako například utrhnou z plyšové hračky korálek znázorňující oko plyšáka a nasoukají si tento maličký kulatý předmět do ouška nebo nosíku.

Autor obrázku: isafmedia

Otázkou však zůstává, zda o této své lumpárně poví svým rodičům. Může se totiž velmi snadno stát, že si budou rodičům pouze stěžovat na to, že je bolí ouško, ale již nedodají, co je toho příčinou. Při následné návštěvě pediatra se rodiče nestačí divit, když lékař objeví pravou příčinou bolavého ucha či nosu. Dítě je urychleně s rodiči odesláno s doporučenkou na ambulanci.

Na ambulancích i pohotovostech budete s Vaším potomkem čekat potřebně nutný čas v čekárně s hromadou podobných případů, dokud na Vás konečně nepřijde řada a v mezidobí bude vyřízena veškerá dokumentace s personálem lékařské ordinace.

Sloužící lékař i sestřičky Vaše dítko prohlédnou a s úsměvem předmět vyjmou. Na podobné případy totiž naráží téměř každý den.

V čekárnách ordinací narazíte na mnoho případů zranění, od zlomenin ruk, noh či pouhých naraženin. Tržné rány na různých místech těl dětí způsobené dováděním na hřišti, či nepozorností ostatních dětí, jsou také velmi častým jevem. Hlavně v období prázdnin bývá těchto případů nejvíce, protože děti mají mnohem více času na dovádění a skotačení.

Ale pokud již k nějaké té katastrofě dojde, pak si neustále budou stěžovat v čekárnách ambulancí a pohotovostí kvůli dlouhé čekací lhůtě, než na ně přijde řada. Na jedné straně se tu mísí obavy a strach z jednotlivých zranění samotnými rodiči o zdraví jejich dětí, s pochopením odbavování ostatních případů nemocí a zranění dětí, kteří dorazily na pohotovost dříve oni.

Snažte se mít pochopení k ostatním, co mají podobný problém jako Vy, i oni mají strach o své dítě, a stejně tak zdravotnický personál, který musí denně ošetřit stovky a někdy i více takovýchto případů, nemusí vždy být radostně naladěni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *