Nákupy vs. děti

Nákupy vs. děti

Také s úsměvem vzpomínáte na Vaše dětská léta, kdy Vás maminky a tatíkové vyslali do obchodu nakoupit? Pak Vás dozajista vyzbrojili lístečkem, na němž Vám pečlivě poznamenali, co vše máte nakoupit a malou peněženkou s dostatkem peněz, z nichž Vám vždy ještě zbylo dost na nějakou tu dobrůtku a síťovanou taštičkou.

Autor obrázku: Michael McCauslin

V dnešní době se spíše rodiče obávají „pirátů silnic“, kteří by mohli srazit jejich milované dítě na přechodu, a proto buď své dítě doprovodí, nebo se do obchodu raději vypraví sami.

Tam, kde není přílišný silniční provoz se stále můžeme setkávat s nákupním seznamem zastrčeným v kapsičce, igelitovou taškou v ruce, penězmi pečlivě uschovanými v peněžence a klopýtajícím školáčkem po chodníku.

Dříve bývaly nejčastějšími položkami na nákupním seznamu:

chléb

– rohlíky

– mléko

– máslo

– sušenka

Dnes tam uvidíte téměř totéž, akorát k tomu přibudou další potřebné ingredience do jídel, na něž maminky při vaření zapomněly nebo jim došly.

Dříve se spousta věcí pěstovala a vyráběla doma, jako např. :

– brambory a další zelenina

– mléko a mléčné výrobky

– vajíčka

– zavařeniny

– uzeniny

A dnes se lidé spíše spoléhají na hotová jídla, nebo polotovary a navíc vše stojí o mnoho více než kdysi.

Takže, milý rodičové, klidně pošlete Vaše dítko do obchodu, ale raději starší, u nichž víte, že budou dbát na bezpečnou cestu do i z obchodu a hlavně je nezapomeňte vybavit dostatkem financí, protože při dnešní drahotě se může snadno stát, že Vám domů dítě přinese pouze polovinu věcí.

Nejhlavnější však je onen nákupní seznam, protože jinak Vaše dítko nakoupí pouze pár maličkostí z důvodu své obrovské zapomnětlivosti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *