Jedna televize, ale čtyři diváci

By: flash.pro

Znáte to, když je doma celá rodina a pustí se televize? Nikdy se nenajde něco, co by vyhovovalo opravdu všem. Tatínci chtějí sport, maminky touží po nějaké té romantice a děti by se nejraději koukaly na nějakou pohádku. Jak to vyřešit?

Právo silnějšího aneb Hlava rodiny vyhrává

V mnoha rodinách jsou na sledování televize nastavená pravidla, kterými se musí všichni členi řídit. Většinou ty pravidla udává hlava rodiny, což je mnohdy tatínek, ale občas se této role ujmou i maminky a samozřejmě, že ať už je to mamka či taťka oba si tyto pravidla určí trochu ve svůj prospěch.

Vzhledem k tomu, že jsou ti, co pracují a co jejich práce živí rodinu, tak si kladou na televizi vyšší nároky, než děti, které se stejně musí učit anebo psát domácí úkoly. A tak si tedy určí, že v onu hodinu bude puštěný sport, protože jede důležitý zápas, pak v televizi pro ně nic zajímavého není anebo musí do práce, tak si jí může přepnout někdo jiný a pak chtějí vidět zprávy, které jsou zcela jistě prospěšné pro celou rodinu, protože i děti musí vědět, co se ve světě děje. Pravdou je, že ze začátku budou děti asi protestovat proti pravidlům, ale i ony si po nějaké době zvyknout.

Je výhoda mít více televizních obrazovek

Kdysi bylo výjimkou, když domácnost nějakou televizi má, ale dnes je skoro běžné, když je v jedné domácnosti více než jedna televizní obrazovka. Vzhledem k tomu, že rodina i příbuzní či jiná návštěva tráví mnoho času v obývacím pokoji, tak zde televize prostě patří. Ale jsou jisté ženy, které chtějí sledovat televizi i při vaření, a proto si pořizují televizní obrazovku i do kuchyně.

Pak jsou rodiče, kteří si chtějí film či seriál užít v pohodlí a s tím, že u něj mohou kdykoliv pohodlně usnout, a tak si kupují televizi i do ložnice. Mít doma více televizí má jisté výhody, protože všichni se mohou koukat, na co chtějí a nedochází k určitým hádkám.

Někdy je lepší televizi nemít

Kromě toho, že televize je výborný zdroj informací a zábavy, tak má také jisté nevýhody. Právě jednou z nich je, že televize je pro mnohé koníček, takže jim bere čas, který by mohli využít daleko efektivněji, ale lidé si občas chtějí odpočinout a na nic nemyslet před televizí. Další velkou nevýhodou je to, že i televize vyzařuje jisté paprsky či vlny a mnozí vědci říkají, že i tyto nepatrné paprsky a vibrace, které sice necítíme, mohou ovlivnit náš zdravotní stav.

Někdy je lepší mít televizi vypnout a jít raději ven na procházku, jednak je to zdravější, už jen díky vykonanému pohybu, a jednak je to levnější a bez hádek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *