Aby i miminka spala jako v bavlnce

Říká se, že miminka jen spí, jí a řvou. Pravdou je, že toho mnoho opravdu neumí, avšak i tak jim musíme zajistit to nejlepší. Hlavně děti vyžadují kvalitní spánek, což znamená i kvalitní postýlku s vhodnou matrací, ale která postýlka je nejlepší?

Postýlka pro miminko musí být bezpečná

Pro maminku je důležité, aby byla postýlka pěkná, praktická, ale tím nejdůležitějším bodem je, aby byla dětská postýlka opravdu bezpečná. Zda je postýlka, která se nám líbí, bezpečná poznáme jednoduše. Jednak nesmí mít žádné ostré hrany, ale hlavně jsou takové tři body, které udávají bezpečnost. Prvním je štítek s číselným kódem, který udává normu zvolenou státem. Už to by mělo stačit, avšak je dobré se přesvědčit, zda je na postýlce i štítek s názvem výrobce či prodejce, abyste mohli danou postýlku identifikovat. A posledním ukazatelem bezpečnosti je ryska, která se nachází na vnitřní straně postýlky a ta nám ukazuje, jak vysokou matraci zde můžeme umístit. Záleží na typu postýlky, buďto je to padesát anebo dvacet centimetrů.

Ideální postýlka je dřevěná

Již v minulosti byla postýlka vyráběna ze dřeva a i dnes je to ta nejlepší volba. Je to přírodní materiál, který je pro dětskou postýlku tím nejvhodnějším. Většinou jsou postýlky vyráběny z buku či borovice. Borovice je měkčí dřevo, což znamená, že vydrží méně, protože se vyviklají šrouby a pak dochází k vrzání. A navíc pokud si dítě hraje s hračkami v postýlce, tak se může stát, že na postýlce zůstanou rýhy. Proto je dub lepší volbou, je tvrdý, takže déle vydrží. Je to ideální varianta, zejména pokud chcete postýlku použít i pro druhé dítě a podobně.

Úplné miminko má své místo

Úplná miminka mají větší výběr, protože je nemusíte nutně dávat do postýlky. Klidně pro ně můžete koupit kolébku, která je velice oblíbená a navíc v ní dítě lépe uspíte, díky tomu, že jej houpáte. A stejně tak mu můžete zakoupit kuku, což je také jedná pohodlná varianta. Avšak pokud nechcete tolik investovat, protože postýlka nebude jediná investice, miminko toho totiž potřebuje mnohem více, tak stačí klasická postýlka, kterou použijete, i když bude dítě větší. Kdežto kolébka je jen pro maličké.

Vhodná postýlka musí být vhodně vybavená

Samozřejmě, že je důležité mít kvalitní dětskou postýlku, ale stejně tak je důležité jí vybavit kvalitními věcmi. První z nich je matrace, která by měla být ideální kokosová či pohanková, což je nejen trend, ale také doporučení odborníků, protože tyto matrace jsou prodyšné a tvrdší, než třeba molitan. A právě tvrdší matrace je ideální pro správný vývin páteře. Důležitá je také otázka polštářů, protože mnohé maminky si myslí, že když dítěti nedají do postýlky polštář, tak je o něco připravují. A ve skutečnosti je to úplně naopak, polštář můžete dítě do postýlky dát až ve třech letech, protože do té doby je lepší, aby miminko bylo bez něj, a důvod je prostý – správný vývin páteře.

 

Je velice důležité, aby vaše miminko mělo kvalitní a bezpečnou postýlku, tak si na výběru dejte záležet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *