Špatná chůze

Špatná chůze

Pozorujete někdy Vaše děti při chůzi? Mohlo by Vás čekat nemilé překvapení. Děti velmi často totiž rády chodí houpavým krokem, což může vést k tomu, že přestanou došlapovat celým chodidlem. Nejenže si tím zničí nejedny boty, ale mohou si způsobit i zdravotní problémy nohou.

Proto je třeba děti při chůzi nenápadně po očku sledovat, zda nepřirozeně nevytáčejí nožky, nebo již zmíněné chození po špičkách. Jejich frajerství totiž může skončit i návštěvou odborného lékaře a pořizováním předražených speciálně upravených zdravotních bot. V několika málo případech se však může jednat o důsledek nějakého závažného onemocnění.

Autor obrázku: Sharon Mollerus

Pokud se setkáte s nějakým dítětem, které trpí tímto zdravotním hendikepem – napadá na nohu nebo nepřirozeně vytáčí při chůzi nohu do strany – pak rozhodně není vhodné se mu posmívat, nebo na něj ukazovat prstem. Děti tyto „ošklivé“ reakce okolí vnímají velmi negativně a ubližuje to jejich již tak dost pochroumanému sebevědomí. Ani Vám samotným by se nelíbilo, kdyby se Vám někdo posmíval veřejně či za zády za něco, co nelze ovlivnit ani to nebylo způsobeno schválně.

Zdravotní komplikace i jejich následky jsou těžko ovlivnitelné a ponižovat někoho takového, je pod lidskou úrovní. Pokud si však úmyslně špatnou chůzí způsobujete zdravotní nepříjemnosti, raději toho okamžitě zanechte! Zničíte si až dosud zdravou oblast Vašeho těla a navíc Vám Vaši rodiče ze srdce poděkují za ušetřené peníze i méně zničených bot.

Snažte se vyvarovat zbytečnému ničení zdraví, jak Vy, rodiče, tak i, Vy děti samotné – případná bolest za frajeřinu rozhodně nestojí!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *