Smyjte nečistoty antibakteriálním mýdlem – druhá část

Smyjte nečistoty antibakteriálním mýdlem – druhá část

Nejen pro nás pro lidi je to škodlivé, ale i pro zvířata

Ve skutečnosti mohou antimikrobiální produkty být pro vás špatné. Většina antibakteriálních položek je léčeno pesticidem, zvaným triclosan. Studie naznačují, že triclosan narušuje štítnou žlázu a pohlavní hormony u zvířat. K nim se dostane spláchnutím do kanalizace, tudíž do vodních toků, kde sluneční světlo jej převádí do jedovatého dioxinu, který má špatný vliv na ryby a divokou zvěř.

Antibakteriálním mýdlem to můžete jen zhoršit

Také si uvědomte, že triclosan zabíjí všechny bakterie, což znamená, že může zabít i ty dobré bez chyb na vašem těle, které pomáhají předcházet nemocem tím, že drží škodlivé bakterie, viry a plísně na uzdě. Někteří vědci se obávají, že nadměrné užívání antibakteriálních mýdel by mohlo udělat vlastně infekční bakterie horšími, v urychlení jejich odolnosti vůči antibiotikům.

Nepodceňujte mikroby

Ale není to jen o infekci. Mnoho vědců věří, že dobré mikroby hrají klíčovou roli v regulaci našeho metabolismu, ve vedení vývoje mozku, které ovlivňují chování a regulují zdraví. Například, mikrobům ve střevě bylo prokázáno, že mění chemii mozku u myší, tak jinak ovlivňují úzkost a deprese, oni mohou ovlivňovat zánětlivé reakce, které přispívají ke vzniku rakoviny a srdečních onemocnění.

Mikroby mohou možná dokázat i víc

Národní institut pro zdraví v současné době zkoumá biliony mikrobů nalezených v lidských ústech, nosu, jícnu, ve střevech, v kůže a v urogenitálního traktu, které byly identifikovány, jenž se nacházejí u zdravých lidí, a které chybí u lidí, kteří zdraví nejsou. Související výzkum zkoumá, zda mikroby mohou pomoci při léčbě chronických zažívacích a autoimunitních onemocnění, jako je Crohnova choroba a roztroušená skleróza. Vědci také studují, zda moderní lékařské postupy, například C-profil (ve kterém novorozenci obcházejí zdravé bakterie v porodním kanálu), a nadměrné užívání antibiotik, přispívající k eskalaci zdravotních problémů, jako je astma, potravinové alergie, a obezita.

Pryč se všemi obavami

Takže uložte někde hluboko strašidelné lezoucí obavy. Většina z těch bilionů drobných tvorů na vašem těle pomáhají udržovat velmi složitý a zázračný systém ve vás.

Umyjte opravdu jen strašidelné nečistoty pryč jednoduchým mýdlem a vodou a ignorujte marketing, jenž se snaží přimět vás ke koupi něčeho, co nepotřebujete. Vy vašim mikrobům a zbývajícím 10 procentům buněk ve vašem lidském těle může být jen vděčni a děkovat jim.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *