Kočárek pro mimi

Kočárek pro mimi

Každá žena před narozením svého, v bříšku ležícího potomka, musí řešit otázku, co všechno pořídit.

Jednou z věcí je pořízení vhodného kočárku, v kterém se bude cítit pohodlně a spokojeně.

Je mnoho druhů kočárků, různých tvarů, velikostí a barev. Liší se spoustou věcí, jako je druh materiál, z kterého je vyroben, způsob umístění brzd na samotném kočárku či tím, zda jsou kolečka kočárku čtyři nebo tři. I samotná konstrukce celého kočárku má svůj účel.

Nastávající maminky vybírají kočárek nejen podle vzhledu, umístění stříšky směřující k čelem k Vám nebo od Vás.

Hlavním kritériem je však funkčnost celého konceptu kočárku. Z ekonomického hlediska se přihlíží často k tomu, aby byl kočárek víceúčelový.

Protože pokud si zakoupíte pouhý  hluboký kočár, v němž můžete vozit miminko jen do určité doby, než – li Vám vyroste natolik, že už se Vám do něj nevejde, budete muset po nějaké době koupit větší nebo už i dokonce kárku.

Proto je nejužitečnější, nejekonomičtější a nepraktičtější pořídit si rovnou dvoj nebo trojkombinaci kočárku, který budete moci použít v několika etapách.

U dvojkombinace se jedná o různý způsob kombinace hlubokého kočárku a kárky.

U trojkombinace jde zase o kombinaci hlubokého kočárku, kárky a autosedačky.

Sice se toto vše dá koupit odděleně, ale přijde Vám to mnohem dráž a navíc Vám to doma zabere spoustu místa.

U těchto několika možností použití jednoho kočárku je praktické hlavně tehdy, když bydlíte v menším bytě a máte méně místa.

Pokud potřebujete se přepravit s miminkem k lékaři nebo na nákup autem, využijete autosedačku.

U malého miminka zase bude používat hluboký styl kočárku. Jakmile nebude vanička potřebná, vyndáte ji několika snadnými kroky a hned máte z kočárku, kárku s upínacími pásy pro dítě, aby Vám nevypadlo a nebo neuteklo…

Tyto kombinace se snadno rozebírají a skladují, jak doma tak jsou i uskladnitelné do kufru auta.

I samotné kočárky mají své kouzlo, ale v dnešní drahotě dá raději novopečená maminka přednost těmto kombinacím.

Pokud kupujete kočárek použitý, je tu riziko toho, že může velmi brzy přestat plnit svoji funkčnost – začne padat stříška, nebude brzdit, nebo budou ucházet kolečka.

Je však pravdou, že mnoho rodin si z důvodů existenčních problémů, nemůže nový  kočárek pořídit, proto dbejte na to, abyste si pořizovaný kočárek řádně prohlédly a uvážily, zda správně poslouží svému účelu.

U druhého či dalšího dítěte, mnoho maminek využívá kočárek, který si pořídili na své první dítě. Je to šetrnější z ohledu peněz a také již velmi dobře víte, jak daný kočárek reaguje v různých situacích, jako je zabrždění na kopečku, nosnost košíčku pod kočárkem a další podobné věci.

Proto, milé maminky, velmi pečlivě zvažte, jaký kočárek si pořídíte. Musí splňovat nejen vzhledové požadavky, ale i funkčnost a způsob využití (např. malá či velká kolečka do různých terénů).

A co je nejhlavnější, aby Vaše novopečené miminko bylo spokojeno a bylo mu pohodlně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *