Děti a narozeniny

Děti a narozeniny

Má Vaše děťátko narozeniny? Co Vás osobně čeká? No přece oslava! Je zcela úplně jedno o kolikáté narozeniny se jedná, ale v každém případě je velmi důležité, aby Vaše dítko bylo šťastné a co nejvíce spokojené.

Autor obrázku: Rob

Alespoň s měsíčním předstihem byste se měli pustit do příprav. Z rodinného rozpočtu si odložte určitou částku peněz na různě potřebné výdaje. S předstihem nezapomeňte navštívit cukrárnu a objednat tam, jako překvapení pro dítě, dortíček.

Dnes se již dá nechat upéct dort v různých zábavných tvarech a formách, od klasických kulatých či oblíbených postaviček z kreslených pohádek, až po autíčka či domečky. Někteří rodiče na dort nechávají dát jméno oslavence, a co nejdůležitější – svíčky. Každé dítě potěší, když na dortu vidí tolik svíček, kolik je mu let. A když pak následně může tyto svíčky sfouknout, je ještě šťastnější.

Někdy dort pečou šikovnější maminky samy doma, nebo požádají někoho z příbuzných či přátel, aby se tohoto úkolu zhostil. Jakmile máte zařízen dort, přichází na řadu, dárek.

Dárek vybírejte dle věku dítěte, jeho potřeb či přání. U menších dětí se jim nejvíce rozzáří obličejíček, když dostanou nějakou krásnou hračku, kterou si již velmi dlouho přály mít ve svém království chaosu hraček. U větších pak přichází na řadu oblečení, kredit do mobilu, různé technické vymoženosti, dle finančních možností rodičů.

Některé větší děti, hlavně v období puberty, dávají přednost hotovosti, za niž si mohou koupit, po čem jejich srdce prahne. Pokud jde o tuto formu dárku, pak opatrně, nebylo by vhodné dávat příliš vysoké částky, aby je neutratily za něco k neužitku. Měly by se Vám svěřit, co by si chtěly za obdrženou částku pořídit, abyste byli i Vy klidnější, že je neutratí za „hlouposti“.

U trochu starších dítek se pozvou jejich kamarádi, aby se zúčastnili připravované oslavy.

Bohatší rodiče zorganizují tuto oslavu někde v restauraci s dětským koutkem, kde se mohou sejít i rodiče kamarádů a pobaví se nejen děti ale i dospělí.

Autor obrázku: Sally

Tak a je tu den D, den oslavencových narozenin. Přivítat širší členy rodiny, popřípadě pokud se dostaví na oslavu i kamarádi, a můžete se pustit do oslav. Hraní si s hračkami, sfouknutí svíček, rozkrojení dortu a předání dárků.

Někteří rodiče i jejich děti, však dávají přednost oslavám pouze v kruhu rodinném a mnoho rodičů se snaží svým potomkům vštěpovat, že nejsou tak důležité dárky, ale to že si někdo na jejich narozeniny vzpomene a bude chtít čas strávit s oslavencem. Hmotné dárky nejsou vždy tím nejdůležitějším, ale láska a pochopení jeden druhého, ano!

Rozzářená tvář Vašeho dítěte, nadšeného, šťastného a smějícího se, se nedá vůbec ničím nahradit. Ani penězi ani hmotnými dary. Láska a štěstí nade vše.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *