Hubenost vs. otylost

Hubenost vs. otylost

Téměř každý „puberťák“ řeší otázku toho, zda není příliš tlustý a je dostatečně hubený. Bohužel některé děti to příliš hrotí, až to nakonec vede i k onemocnění zažívacího traktu, extrémním dietám, někdy i anorexii či bulimii.

Autor obrázku: wsilver

Ani jedna varianta není pro zdraví žádného dítěte dobrá. Proto je třeba s Vašimi dětmi hovořit o jejich váze, jako o jakýcholiv jiných běžných věcech, které pubertální děti trápí. Vždy je ujistěte, že to, jak vypadá není tak důležité, jako to, jak se chová ke svému okolí. Většina lidí by se měla řídit heslem, že nezáleží na tom, jak vypadáte, ale na tom, jaké máte srdce.

Pokud děti opravdu nejsou spokojeni se svou vahou, dá se upravit jednoduššími způsoby než zmíněnými extrémními dietami, které stejně většinou nedokáží dosáhnout vytyčené váhy. Diety sice špatné být nemusí, ale rozhodně ne extrémní, nebo to, že se bude dítě dopovat různými chemickými preparáty, které nakonec stejně nepomohou a budou Vás akorát tak stát zbytečné peníze.

Omezit tučná jídla, jíst více vyvážené stravy, složené z častější konzumace ovoce a zeleniny, nebo jíst menší porce jídla. To je jedním z řešením problémů s váhou kohokoliv, kdo se chce zbavit nadbytečných kil. Další možností je častější sportování, jako chození do posilovny, jízda na kole, běhání nebo dokonce dlouhé procházky, které napomohou spalování nadbytečných tukových ložisek.

Autor obrázku: Joy

Mnoho dětí se tímto problémem zaobírají přespříliš a bojí se o tom se svými rodiči promluvit, aby před nimi nevypadaly divně. Není se za co stydět a bát se rodičů také nemusíte. Hlavu Vám rozhodně neutrhnou, spíše naopak. Překvapí Vás porozuměním a pokusí se Vám určitě pomoci.

A pokud se před rodiči stydíte o tomto problému hovořit, zcela jistě se ve Vašem okolí najde jiný člen rodiny, přítel či kamarád, který rád Vaše problémy vyslechne.

Nepouštějte se do rychlého shazování kil, spíše si tím uškodíte, a pak si můžete nést následky až do konce života.

Takže, milé děti, nebojte se přijít za Vašimi rodiči a mluvit s nimi o tom, co Vás trápí a při zbavování se kilogramů, které se Vám nelíbí, postupujte pomalu a s rozvahou. Trocha čekání na docílení požadovaného efektu se Vám rozhodně vyplatí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *