Zdědění oblečení

Autor obrázku: Les Chatfield

Starší generace je zvyklá, že nové oblečení se kupovalo výjimečně, protože se oblečení dědilo po známých či po rodině.

Jak to fungovalo?

Když měl někdo své oblečení malé, tak ho poslalo pro své známé či rodinu, jako je třeba sestřenice anebo se jednoduše koupilo oblečení pro starší dceru a když z toho vyrostla, tak to oblečení dostala mladší dcera.

A jak to funguje dnes?

V dnešní době tím mnoho lidí pohrdá, říká si, že nejsou tak chudí, aby si neobstarali nové oblečení, a co se týče pubertálních dětí, tak ty chtějí, co je právě v módě a zároveň chtějí být originální. Ale zároveň i v dnešní době existuje mnoho lidí, kteří nakupují v secondhandech a tam jim nevadí, že to před nimi nosil úplně cizí člověk a bůh ví, jaký byl, a když mají dostat oblečení od rodiny nebo známých, tak to jim vadí? No, je pravdou, že mnoho lidí už své oblečení nenabízí svým příbuzným, ale raději ho vyhazuje. I v dnešní době se ale pořád najdou lidé, kteří si takto oblečení vyměňují.

Co když moje rodina a známí o staré oblečení nestojí?

Někdo své oblečení vyhodí, ale proč, když je může dát třeba na charitu. Stejně vy už to oblečení nepoužijete, tak proč nepomoct těm, kteří to potřebují?

Někdo nám dává oblečení, jak se s ním vyrovnat?

Když vám někdo dává oblečení, tak je to proto, že je sám už nevyužije, tak bývá většinou rád, že se starého oblečení zbaví, takže po vás nic nechce. Ale vám je hloupé takovou hromadu krásného (někdy třeba i značkového a zachovalého) oblečení brát zadarmo? Pak takovému člověku můžete koupit třeba jeden kousek nějakého nového oblečení nebo nějakou maličkost a podobně.

Co když si chci vyměňovat oblečení, ale nejde to přes mou rodinu?

V dnešní době, kdy existuje internet, je to jednoduché. Můžete si najít někoho přes internet, s kterým si budete vyměňovat oblečení. Anebo si najít nějaký portál, kde se najde prodej starého oblečení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *