Bezpečné cestování s dětmi? Co je nezbytností?

By: Janet McKnight

Vaše rodina se rozrostla o dalšího člena? Poradíme vám, jak s malým miminkem i většími dětmi cestovat!

Ať se jedná o návštěvu rodiny, nebo první výlet, je třeba cestu s dětmi řádně promyslet! Nejen z hlediska bezpečnosti, ale také z pohledu zábavy. Poradíme vám, jak to udělat, aby cesta proběhla v pořádku.

Cestovat či necestovat?

Některé maminky se cestování s dětmi přímo vyhýbají. Mají strach o zdraví svého dítěte, o to, aby cestu dobře snášel. Raději se vyhnou komplikacím a cestování s dětmi vyškrtnou z programu. Je to ale dobře?

Existují různé názory na to, zda s dětmi cestovat či nikoliv. Zatímco někteří lidé tvrdí, že není vhodné narušovat zaběhnutý režim dítěte, jiní trvají na tom, že čím dříve se s dětmi cestuje, tím lépe a rychleji si na jízdu autem zvyknou.

Pokud se rozhodnete pro cestování s dětmi, je třeba se držet několika důležitých bodů!

Bezpečnost

Nejčastěji volí rodiče k přepravě automobil. Pokud plánujete i vy cestu autem, je důležité mít autosedačku. Bez ní nemůže dítě v automobilu jet! Autosedačku vybírejte vždy podle váhy a věku svého dítěte. Zatímco kojenec může být převážen v autosedačce typu 0-13 Kg, 3měsíční dítě potřebuje autosedačku Maxi Cosi Tobi 9-18 kg.

Kromě autosedačky je nutné myslet i na další věci. na zadní sedadlo by neměly být uložené těžké věci, které by mohly v případě nárazu dítě zranit.

Pohodlí

Aby dítě zvládlo i delší trasu, je nutné,a by mu bylo pohodlně. O pohodlí se stará nejen správně vybraná autosedačka, ale také vy, jako rodič. Automobil by měl být pravidelně větraný, dítě by mělo mít možnost osvěžení se pitím nebo jídlem. Důležité jsou také pravidelné přestávky. Během letního období, je třeba mít autoskla vybavená stínítky, které jsou k sehnání ve specializovaných obchodech.

Zábava

Větší děti snášejí delší trasy mnohdy hůře než malá miminka. Ty většinu času prospí, ale odrostlejší děti potřebují stálou pozornost. Proto si do auta připravte hry, kterými své potomky zabavíte. Pokud zvládnete jejich pozornost udržet u hry, nemusíte se obávat nevolnosti.

Aby všechny vaše společné cesty proběhly bez problémů vám přeje dodavatel autosedaček a kočárků Ihappy.cz! Prohlédněte si kompletní nabídku zde!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *