Jak představit nového partnera dětem

By: Barry Pousman

Krachnul vám vztah a tak přišla situace, kdy jste se dostali do vztahu nového. Pokud máte děti, je třeba jim nového partnera představit. Jak to ale udělat? Co nepodcenit a jak se postarat o to, aby děti partnera přijali a neděli kvůli tomu naschvály, nezlobily? Není to jednoduchá situace a je třeba se na ní pořádně připravit.

Partner musí mít určité pochopení a musíte z něj cítit to, že má vaše děti rád. Jakmile vidíte, že nemá k dětem dobrý vztah, tak si s ním promluvte a situaci řešte. Nepřivádějte do vztahu nikoho, kdo nebude mít rád vaše děti. To je totiž strašně moc důležité. Pokud to nepůjde, s dětmi raději zůstaňte sama, i když je to samozřejmě těžké.

Když se rodiče rozejdou a na řadu přijde nový partner, je to pro děti obrovský zásah do života a je třeba se na něj připravit. Děti jsou křehké duše. Pokud je to jen trošku možné, tak ulehčete situaci svým dětem maximálně.

Děti touží po tom být ve vztahu, který funguje a kde se cítí být šťastní. Jestliže vám to s bývalým partnerem neklapalo a dávali jste to hodně najevo, tak si to teď vynahraďte. Problém s přijetím vašeho partnera do rodiny může nastat i tehdy, když se partner věnuje dětem naplno, tráví s nimi čas, kupuje jim dárky a snaží se, co může.

Dítě totiž může trpět pocitem, že se musí o lásku se svou matkou dělit a to nevidí rádo. Do té doby na to nebylo zvyklé, protože u rodičů bylo zvyklé na hádky, ale pokud je tomu nyní jinak, tak může žárlit. Proto se dítěti věnujte mnohem více a ukazujte mu, že ho máte rádi. Je to velmi důležité a vaše dítě to nutně potřebuje vědět. Jinak se může stát, že vašemu partnerovi vyhlásí tichou válku.

Partnera představte jako nového přítele, který bude mít rád i vaše dítě a který se na něj těší. Zkuste zajistit to, aby vaše dítě vzal společně na výlety a na místa, kde se mu bude líbit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *