Jak mít dvojčata

Přejete si mít dvojčata, protože chcete mít dvě děti pohromadě stejného věku a sfouknout starosti najednou? Mít dvojčata je skutečně velmi náročné a zvládat dvě děti najednou vám dá pořádně zabrat, proto zvažte, zda je vaše touha oprávněná, nebo zda to zvládnete zatím pouze s jedním dítětem, kterému raději pořídíte sourozence o něco později.

kangheungbo / Pixabay

Dvojčata mohou být jak jednovaječná, tak dvouvaječná. Jednovaječná dvojčata vznikají z jednoho vajíčka, které je oplodněno jednou spermií. Vajíčko se rozdělí na dvě a pak vznikají dvojčata. Jednovaječná dvojčata jsou vždy stejného pohlaví. U jednovaječných dvojčat je většinou podoba hodně velká.

Dvouvaječná dvojčata vznikají když se dvě uvolněná vajíčka, oplodní dvěma spermiemi. Pohlaví dětí pak může být různé a také podoba nemusí být až tak znatelná. Nejčastěji dvojčata vznikají při umělém oplodnění a bývá to skoro pravidlem. Při umělém oplodnění se do dělohy vloží 2 – 3 embria.

Kdo má největší šanci počít dvojčata? Většinou se to povede ženám, jejichž věk již přesáhl hranici 40 let. Pak také takovým, které se delší dobu léčí z neplodnosti. Většinou nemohou otěhotnět a po léčení mají hned dvě děti najednou Mít dvojčata je také dědičné a dědí se to dost často ob generaci.

Vědci dokonce zjistili, že ty ženy které pijí hodně mléka a jedí mléčné výrobky, mají 5x větší šanci na to mít dvojčata, než ženy, které tak nečiní. Samotná strava je pak také velmi důležitá, zjistilo se že více dvojčat se rodí ženám vegetariánkám a také vegankám.

Počet dvojčat za poslední roky výrazně vzrostl. Nejvíce dvojčat se rodí matkám afroameričankám a nejméně pak asiatkám. Pokud otěhotníte během kojení, taktéž se zvyšuje fakt, že porodíte dvojčata. V takovém případě by vám však hrozilo, že budete mít minimálně děti 3.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *