Co koupit do první třídy

Máte doma budoucího prvňáčka a řešíte výbavu do školy? Pak se připravte na to, že budete muset sáhnout hlouběji do kapsy. Raději nakupujte věci s předstihem, než potom vše najednou.

Určitě začněte taškou do školy, kterou věnujete budoucímu prvňáčkovi s pečlivým vybíráním. Děti by měly mít tašku odlehčenou a kvalitní, protože budou nosit spousty věcí.

Taška je tedy první věc, dále budete muset koupit penál a výbavu do něj, školní přezůvky, pytel na bačkory, věci na tělocvik – oblečení, cvičky a boty na ven, ale i pastelky, fixy, tužky, dále potom sešity a obaly na sešity, slabikář, tempery, vodovky, štětce, desky na sešity, desky na písmenka, box na svačinu, láhev na pití

První den si prvňáček nese do školy kornout a ani to není zrovna nejlevnější záležitost, obzvlášť, když je třeba jej naplnit sladkostmi. Nikdy nepořizujte kornout i s bonbóny, ale vždy si raději pořiďte kornout a sladkosti zvlášť. Již plněný kornout nemá v sobě zdaleka tolik dobrot, ale spíše tam najdete věci, které se špatně prodávají, než aby vašemu dítěti chutnaly.

Jakou další výbavu dát do první třídy, je pak u každé školy trošičku jiné a proto ne vždy je všude vše stejné. Pokud se rozhodnete dát dítě do družiny a posílat jej na obědy, musíte také počítat s dalšími výdaji, ale na druhou stranu vás stravování vyjde levněji, než kdybyste obědy připravovala doma sama a máte to bez práce.

Nicméně že není levnou záležitostí vypravit prvňáčka do školy, je asi všem maminkám úplně jasné. Proto si peníze dopředu našetřete, nebo začněte s nákupem věcí včas. Pokud jste sociálně slabší rodina, můžete si na sociálním úřadě požádat o jednorázovou finanční pomoc, kdy byste měli dostat příspěvek od státu na tyto školní pomůcky.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *