Konec prázdnin se blíží

Každým dnem se prázdniny dětí krátí a už chybí jen pár dní a bude úplně konec odpočinku a začne opět škola. Některé děti se do školy těší, pro jiné je to noční můra ovšem nejtěžší to mají rodiče, protože musí na první školní den dítě perfektně připravit.

Aktovka s princeznou či autíčkem

Pokud jde vaše malá ratolest teprve do první třídy, tak se jí budete snažit vyhovět a najít nejkrásnější aktovku, nejlépe s oblíbeným motivem. Ovšem myslete na to, že pokud svému dítěti koupíte drahou aktovku s dětským motivem, tak další rok vás čeká další investice, protože s princeznou či autíčkem nebude chtít dítě chodit stále, a proto je lepší vybrat nějaký neutrální motiv, který se hodí pro každou věkovou kategorii. A hlavně musíte vybrat takovou, která bude zdravá a bezpečná, tedy nejlépe, aby měla vyztužená záda, aby se váš malý školák netrápil.

Máte všechno v aktovce?

Je naprosto jasné, že děti do školy potřebují aktovku, ovšem ta musí být plně vybavená. V některých obchodech lze koupit aktovku i s vybavením, ale je to opravdu jen zřídka, a tak většinou musí vybavovat rodiče. Ale víte, co do aktovky patří? Záleží na tom, do jaké třídy svého školáka posíláte, nejhorší je to hned v první třídě, protože to musí mít nejvíce věcí a ještě nemá žádné zkušenosti z minulých let. Ovšem takovým základem je plně vybavený penál, tedy s pérem i barevnými pastelkami, dále nesmí chybět složky na číslice, písmenka a ani složky na sešity. Někteří rodiče kupují sešity dopředu, ale mnohdy je lepší počkat si, protože spoustu učitelů svým žákům řeknou první den školy, jaké sešity si mají donést.

Kufřík plný talentu

Další nutnost, která se chce od dětí, které jdou do školy, je kufřík s výtvarnými věcmi. Je to jen pro první stupeň základních škol a některé školy tento kufřík svým prvňáčkům darují, ovšem většinou se musí starat rodiče. Takže pokud vám škola žádný nedá, tak musíte do obchodu nejen pro samotný kufřík, ale také pro jeho obsah, kterým by měly být vodové barvičky, temperové barvičky, voskovky, nůžky, barevné papírky a podobné pomůcky, s kterými dítě vytvoří různé výkresy. Seznam byste měli dostat od školy.

Dítě se musí hýbat

Nesmíte zapomenout ani na to, že dítě si po škole nemůže běhat v teniskách, a tak pokud máte doma dítě, které nastupuje do školy, musíte mu koupit vhodné přezůvky. Ovšem papuče není jedině, co potřebuje. Kromě svého výtvarného talentu, bude muset dítě projevit i pohybový talent v tělesné výchově. A právě do tohoto předmětu potřebuje správnou sportovní obuv jen do haly, v mnoha školách požadují boty s bílou či světlou podrážkou, aby to nedělalo šmouhy na podlaze. A kromě obuvi, budete muset pořídit a také sportovní oblečení, tedy nějaké tepláky a tričko.

 

Pokud máte doma dítě, které míří do školy, už byste měli pomalu začít vše nakupovat, protože aktovka a sešity do školy nestačí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *