Deset možností, jak zahnat nudu o prázdninách


Prázdniny jsou dlouhé, kamarádi pryč a vaše děti se nudí. Určitě je to potká, zvlášť jestli máte jedináčka, nebo si spolu sourozenci sami od sebe moc hrát nedokážou. Vybavte se na prázdniny a mějte pro své děti připravené nápady na různé hry a zábavnou činnost. Nechte se inspirovat a bavte se společně s nimi.

  1. Pořiďte trampolínu! Je to vážně perfektní věc, na které si děti zaskáčou a vydají ze sebe přebytečnou energii. Pohyb děti potřebují a skákání je taková legrace.
  2. Kupte jim zásobu dětských knih nebo pro ně zajděte do knihovny. Určitě sáhněte po lehčích tématech a humorné literatuře. Oblíbené jsou také komiksy. Například Tom a Jerry, nestárnoucí Čtyřlístek či příběhy o rodince Simpsonových.
  3. Udělejte jim překážkovou dráhu, vezměte polštáře, židle, látky, provázky a vše, co vás napadne. Vytvořte jim různé tunely, prolézačky a potom je nechte vyřádit. Můžete jim i změřit čas, jestli se zlepšují.
  4. Postavte jim na zahradě stan a máte vystaráno. Alespoň pro dnešek. Jestli nemáte stan, využijte svou představivost a pomozte si třeba kartonovými krabicemi a starou dekou. Domeček s kartonu si navíc děti mohou samy vymalovat a ozdobit.
  5. Přihlaste je do prázdninových kroužků, kde se o ně postarají vyškolení pracovníci. Nechte si poradit od známých prověřené a vyzkoušené aktivity. Nezapomenutelné chvíle prožijí třeba na divadelních kroužcích nebo při jízdě na koni. Pokud na své děti budete mít čas vy sami, naučte je fotit. Nebo si natočte vlastní film.
  6. Vodní hrátky se stříkacími pistolemi a vodními děly zaujmou všechny generace. Strhne se velká bitva a v létě vůbec nevadí, když se děti namočí. Perfektní jsou i skluzavky, které mají vodní trysky.
  7. Olympiáda pro báječně strávený den nebo celý víkend. Vymyslete tradiční i netradiční sportovní disciplíny. Nemusí jít pouze o běhání a plavání. Můžete přehazovat míče, shazovat předměty, přeskakovat překážky a přelívat vodu. Pobaví se celá rodina a vítěz získá velkou medaili.
  8. Ledové hrátky pro nejparnější dny. Obarvěte vodu anilinovými nebo potravinářskými barvami. Pak ji dejte do tvořítek na led a zmrazte. Potom děti můžou s kostkami ledu malovat. Ale pozor, aby měly vhodné oblečení, protože budou umazané.
  9. Vymyslete jim cestu za pokladem. Vytvořte mapu, záchytné body, úkoly a překážky. Uvidíte, jaký budete mít úspěch. Děti pak mohou vymyslet vlastní hru.
  10. Běžte sbírat houby, borůvky, maliny, ostružiny a potom společně něco lahodného uvařte.

Užijte si prázdniny! Ať jsou plné radosti, legrace a nezapomenutelných zážitků a dobrodružství.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *