Mobil malým dětem? Nepatří!

Mobil malým dětem? Nepatří!

Existuje spoustu různých názorů, zda by měly mít malé děti mobilní telefon či nikoliv. A je velice těžké rozhodnout, co je vlastně nejlepší, protože je opravdu hodně aspektů, od kterých se názory i situace odvíjí.

Tak malé a už závislé na mobilech

Doba se velice změnila a dnes žijeme převážně v technickém světě, takže není divu, že s mobilním telefonem a počítačem a podobnými vymoženostmi, se setkávají děti už ve velmi útlém věku. Často se stává, že už děti ve školce mají vlastní mobil. Samozřejmě, že na to jsou jisté názory, ve většině případů negativní, neboť děti se už od malička setkávají s virtuálním světem a budou mít těžké zařadit se do reálného světa, a proto by to mělo být naopak, což znamená dát mobilní telefon dítěti později, aby se nejprve seznámilo s reálným světem.

Aby nebylo terčem výsměchu

Je velkým problém rozhodnout se, zda dát dítěti mobilní telefon, protože většina dětí jej má, a když vy ho nedáte, tak se může stát terčem výsměchu ostatních dětí. Protože když bude jediné, které mobilní telefon nemá, tak si na něj budou ostatní děti ukazovat a budou se mu smát. A žádný rodič nechce, aby bylo jeho dítě šikanováno, hlavně ještě kdyby to mělo být kvůli rozhodnutí rodičů. Takže mnohdy jste postavení do kouta a nezbude vám nic jiného, než dát dítěti telefon i když s tím nesouhlasíte anebo se budete muset domluvit i s ostatními rodiči, aby dítěti dali mobilní telefon třeba později, což bude velice složité.

Děti si najdou zábavu i jinde

Mnoho rodičů umožňují dětem přístup do světa techniky, protože chtějí dát svým dětem všechno a mají pocit, že je to nejlepší, co mohou udělat. A pak je ještě část rodičů, které děti posadí k televizi, počítači či mobilnímu telefonu a podobným technickým vynálezům, aby měli od nich klid, protože děti si zde najdou zábavu a jsou klidné. Avšak mnohem lépe byste udělali, kdybyste své děti vzali ven, nejlépe někde s jejími vrstevníky, aby opravdu poznaly reálný svět, který mohou poznat například v některých společenských hrách.

Pod stromeček místo mobilu společenské hry

Pokud chcete, aby vaše dítě bylo bez mobilního telefonu a přitom spokojené, tak musíte najít nějakou vhodnou alternativu. Vhodná je například nějaká úchvatná společenská hra. Ale musí být opravdu zajímavá, aby děti zaujala více, než mobilní telefon, protože tak zabijete dvě mouchy jednou ranou. Jednak budete mít pro dítě jinou aktivitu, než techniku, také bude se svými vrstevníky opravdu komunikovat a navíc, pokud to bude něco, co děti zaujme, tak se mu ty ostatní nebudou posmívat, že nemá telefon, protože bude mít jiný zázrak. Nebude to takový problém, protože mobil je taky jednou omrzí, když ho mají všichni, takže společenská hra bude určitě něco nového.

Mobilní svět není vždy tou nejlepší volbou, naopak může dětem uškodit. Ale někdy to bez techniky prostě nejde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *