Chraňte své dítě před sluncem

Sluneční záření je pro člověka nezbytné, neboť je pro něj zdrojem vitamínu D. Ale i před sluníčkem je zapotřebí se chránit, malé děti obzvlášť.

Dětský klobouk – ochrana před sluníčkem i na parádu

Dětský klobouk musí být vyroben z příjemného a savého materiálu. Ideální volbou jsou proto přírodní materiály, např. bavlna. Bavlněný klobouk využijete mimo jiné i na horských túrách (a jiných výletech), kde poskytne ochranu před slunečním zářením.

Klobouk ochrání vaše dítko před úpalem a úžehem. Kromě ochrany před zrádnými slunečními paprsky poslouží jako módní doplněk.

Před zakoupením kloboučku je zapotřebí změřit obvod hlavy vašeho děťátka. Měření se provádí za využití krejčovského metru v nejširším místě, tj. několik cm nad obočím společně s ušima.

Kromě klobouku proti slunci vyzbrojte své dítko také slunečními brýlemi.

Sluneční brýle – ochrání zrak vašeho děťátka

Dětská očka jsou na slunce velmi citlivé. Jejich čočka není dostatečně vyvinuta (vyvíjí se do 12 let dítěte) a nemůže tedy dostatečně chránit sítnici. Než se čočka dovyvine, přechází velká část UV záření až k sítnici a způsobuje poškození. Proto je velmi důležité chránit oči dětí již od malička.

Co si pohlídat při výběru dětských slunečních brýlí?

V první řadě to je UV filtr, který je s tímto typem brýlí neodmyslitelně spjat. 100% UV filtr, též UV400 nebo 100% UVA + UVB udává, že brýle zachytí 100 % UV záření.

U brýlí je také uváděna kategorie skel (0 – 4), tzn. míra ztmavení skel. Čím vyšší kategorie, tím tmavší skla jsou. U dětí jsou doporučovány brýle se skly kategorie 3-4.

Pokud si můžete vybrat materiál skel dětských brýlí, volte polykarbonátová. Jsou totiž odolnější proti poškrábání/rozbití (v porovnání s akrylovými skly).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *