Kde mít miminko přes den

Čekáte miminko, nebo už máte malé miminko a přemýšlíte, kam jej přes den uložit? Pořiďte si postýlku na kolečkách, abyste s ní mohli jezdit tam, kam zrovna potřebujete. Kde tedy mít miminko přes den? Pokud vám miminko usne, tak postýlku přesuňte do pokojíčku, nebo do ložnice a to proto, aby mělo na spaní klid. Miminko pak hlídejte pomocí chůvičky.

milpek75 / Pixabay

Pokud je vaše miminko vzhůru, pak mějte postýlku v místech, kde se pohybujete i vy a to proto, aby vaše dítě vnímalo vaší přítomnost a necítilo se tak samo. Pokud máte houpací křesílko pro miminko, klidně jej uložte do něj a nechte jej se houpat a poslouchat při tom příjemnou hudbu, která je součástí houpacích křesílek. Využít můžete i přenosné polohovací lehátko.

Miminko také můžete nechat hrát na dětské hrací dece, kde kolem sebe bude mít spousty zábavy, úměrně k jeho věku. Dítě rádo osahává hračky, strká do pusinky a brouká si. Na hrací dece, kde bude mít i hrazdičku se zavěšenými hračkami, se mu bude jistě líbit.

Velmi dobré je také mít ohrádku, do které miminku dáte hračky a necháte jej, aby si v ní hrálo. Miminko z ohrádky nevyleze a tak máte jistotu, že se vám nikam neodplazí, maximálně si bude vyžadovat vaší pozornost pláčem, na což však můžete lehce reagovat.

Velmi dobře na dítě působí procházky v kočárku, které s nim můžete podnikat každý den a nechat v něm vaše miminko odpočinout a prospat se, nebo pozorovat okolí, které je pro miminko velmi zajímavé.

Miminko mějte doma vždy na očích, nebo alespoň na uších a to pomocí chůvičky. Je nutné vaše dítě neustále střežit, aby neplakalo, aby neblinkalo a podobně. Nikdy nemůžete vědět, co se může stát a tak nepodceňujte žádnou situaci. Je opravdu důležité vědět neustále, co vaše miminko dělá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *