Děti a spánek

Děti a spánek

Spánek dětí a hlavně miminek, je velmi často hodně problematický. Jsou zvyklá, že během dne toho mnoho naspí, a v noci pak spávají o hodně méně. Jsou sice i výjimky mezi těmito miminky, které jsou schopny spát stejným dílem přes den i v noci.

Naučte si Vaše milované potomky již od velmi ranného dětství, spát bez jakékoliv asistence. Protože jakmile si naučíte Vaše dítě spát při rozsvíceném světle, v kočárku, nebo tak že budete Vaše dítě před usnutím držet za ručičku, nebude chtít usínat jinak! A hlavně neučte si dítě spát s Vámi ve velké posteli.

Jakmile tyto fatální chyby uděláte, jste ztraceni!

To co si totiž miminka zažijí již od počátku jejich života, v pozdějších měsících a letech, se těchto zlozvyků strašně ztěžka, Vy, jako rodiče zbavujete. Nejlepším a nejsnadnějším řešením, je uložit miminko do postýlky, zhasnout světla, vložit dítěti do ručičky plyšovou hračku nebo u děvčátek třeba panenku, a odejít.

Nechejte si pootevřené dveře, ale nesmíte se nechat oblomit usilovným pláčem a vztekajícím se děťátkem. Pokud se nenaučí spát samo, vzniká Vám zákonitě problém. Nemáte žádný čas na úklid, vaření jídla na druhý den či velmi důležitého času, který potřebují všichni rodiče sami pro sebe.

I čas určený odpočinku pro samotné maminky, které potřebují načerpat sílu na další den s dětmi a běžným kolotočem okolo celé domácnosti, je velmi důležitý. Jakmile mimčo odroste postýlce, přichází na řadu nácvik spánku ve velké posteli.

Nenechte se odradit počátečními nezdary. Časem si každé dítě přivykne novým věcem. Dávejte své dítě do postele, buď speciálně určené pro větší děti nebo pro začátky postačí i obyčejný starší gauč či palanda. Pod prostěradlo dejte igelit, hlavně do míst, kde se bude přibližně nacházet spodní část těla Vašeho dítka.

Alespoň budete takto mít jistotu, že až se bude učit chodit na nočník, nebude toto lůžko neustále promočené. A i to napomůže klidnějšímu a spokojenějšímu spánku Vás všech. U starších lůžek Vás pak nebude zpočátku tak mrzet, pokud by ho Vaše dítko poznamenalo…. A opět nechávejte ho raději usínat v místnosti bez Vaší přítomnosti, a beze světla.

Nebojte se ani hluku, který způsobíte, zatímco bude dítě usínat!

Pokud budete „našlapovat“ okolo Vašeho milovaného dítka, po špičkách, zcela jistě pak nebude mít šanci doma ani pustit vodu na umytí nádobí, natož další nutné domácí práce, které stihnete po dobu spánku Vaše prcka. Budete muset v koutku čekat, dokud se nevyspinká, abyste, Vy, mohly doma  něco udělat.

Takže, milý rodičové, nenechte se oblomit pláčem a prosbami! Učte ho od počátku spacímu režimu v určitou dobu a úspěch je zcela jistě zaručen!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *