Vzteklouni – druhá část

Vzteklouni – druhá část

Řešení vzteklého chování není žádná snadná záležitost. Tresty a zákazy sice mohou napomoci ale také ne vždy. Mohou vést k ještě častějším záchvatům vzteku a pak rodičům nezbývá nic jiného, než – li to řešit s pomocí odborníků.

Autor obrázku: greg westfall

Některé chytré knihy radí, abyste se snažily problematické situace řešit v poklidu a rozčilováním Vás samotných. Některé zase radí: radikální řešení. Dělejte totéž co dělá Vaše dítě. Pokud doma ječí, mlátí a háže hračkami o zem, udělejte totéž, vydávejte podobné zvuky jako dítě a jakmile dítě uvidí jakoby přehrávání chování jich samotných, pro příště si své vzteklounství rozmyslí!

Zkuste každou radu a pomoc, na kterou narazíte! Pokud nezabere jedna, může zabrat jiná. I kombinace několika řešení naráz může pomoci Vaši situaci vyřešit. Pokud se však opravdu domníváte, že toto „Vzteklounství“ samy nezvládnete, pokuste se s odborníky, najít příčinu a řešení.

Autor obrázku: Life Mental Health

Důvodem může být i pouhá žárlivost na sourozence či druhého z rodičů. Vadí jim, že jim věnujete více času než jim samotným tak, jak dosud byly zvyklý. Je pochopitelné, že pokud se narodí do rodiny s již jedním dítětem další miminko, musíte mu věnovat více pozornosti. Dá se to ale řešit tím, že dítěti staršímu se budete věnovat v době, kdy miminko spinká nebo miminku věnuje péči druhý z rodičů.

I starší sourozenci potřebují mít pocit, že jsou důležití a dokážete jim věnovat Váš čas. Ujistěte je jak slovy, tak i činy.

Obrňte se pevnými nervy, pokud máte doma více menších dětí, protože zcela jistě mladší potomek od toho staršího odkouká jeho chování a bude se ho na Vás též pokoušet praktikovat. Pak to budete mít doma ve dvojím či více vydání a Vaše nervy budou na pochodu.

Nejdříve se pokuste najít příčinu jejich vzteku a pak vhodné řešení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *